Μάρω Λύτρα: «Ονειρεύομαι να γυρίσω στην Ελλάδα»
2 years, 10 months ago
6

Την Μάρω Λύτρα την γνωρίσαμε το 2004 μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό ριάλιτι Fame Story.

Γρήγορα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από το κοινό, ενώ αμέσως μετά την αποχώρησή της από αυτή, κατάφερε να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας και να κυκλοφορήσει μερικές εξίσου μεγάλες επιτυχίες.

Το 2011 αποφάσισε να φύγει από τη χώρα μας και να επιστρέψει στον Καναδά.

Αυτό, ωστόσο, δε στάθηκε ικανό να την κρατήσει μακριά από το τραγούδι, αφού παρά το γεγονός ότι πλέον ασχολείται με τη νοσηλευτική, παραμένει καλλιτεχνικά ενεργή, ενώ ισχυροί παραμένουν και οι δεσμοί της με τη χώρα μας και το κοινό της εδώ που συνεχίζει να τη στηρίζει και να την αγαπά.

 

 

Η ίδια μιλώντας στο TLIFE αναφέρεται στη ζωή της στον Καναδά, στην επιλογή της να φύγει από την Ελλάδα και αποκαλύπτει τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο επαγγελματικά;

Βρίσκομαι στον Καναδά. Συνεργάζομαι με κάποια παιδιά, με τα οποία είχαμε γράψει κάποια κομμάτια. Ένα από αυτά είναι και το “Greece”. Το έστειλα στην πρώην εταιρεία μου την Heaven. Τoυς άρεσε πολύ και έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και το τραγούδι να βγει στην Ελλάδα. Κυκλοφορεί λοιπόν εδώ και λίγες ημέρες από τη Heaven και την 314 Records.

Να περιμένουμε και άλλα κομμάτια το επόμενο διάστημα;

Εμείς γράφουμε συνεχώς και θα συνεχίσουμε να γράφουμε νέα κομμάτια. Νομίζω και η συνεργασία μας με τη Heaven θα συνεχιστεί. Ελπίζω να γράψουμε και κάτι στα ελληνικά. Είναι κάτι που θα το ήθελα και εγώ, αλλά και ο κόσμος. Από τα μηνύματα που παίρνω αυτό καταλαβαίνω, ότι και ο κόσμος θέλει να ακούσει από εμένα κάτι στα ελληνικά.

Πως αποφάσισες να επιστρέψεις στο τραγούδι;

Το τραγούδι δεν το άφησα ποτέ στο 100%. Πάντα τραγουδούσα. Όσο και να προσπαθώ και να θέλω να αλλάξω καριέρα, πάντα γυρνάω σε αυτό γιατί μάλλον αυτό είναι το πεπρωμένο μου. Δεν πρόκειται να το αφήσω. Αγαπάω το τραγούδι, δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ από τη ζωή μου. Ελπίζω να μη φύγει ποτέ.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να δουλέψεις πάνω στη μουσική;

Ναι, είναι κάτι που το έχω σκεφτεί. Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο να το συνδυάσω με κάτι στην τηλεόραση. Δεν ξέρω βέβαια πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα τώρα με τον κοροναϊό αλλά ναι, ονειρεύομαι να γυρίσω στην Ελλάδα και τα όνειρα δε σταματούν ποτέ να υπάρχουν.

Έχεις επαφές με άλλους τραγουδιστές από την Ελλάδα;

Έχω ναι! Κρατάω κυρίως επαφές με κάποια παιδιά από το Fame Story. Τους βρήκα στο instagram και μιλάμε.

Ο κόσμος από την Ελλάδα σου στέλνει μηνύματα:

Συνέχεια… Τους αγαπάω τόσο πολύ. Δε το πιστεύω ότι ακόμα με ακολουθούν και ακούν τα κομμάτια μου. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ήταν πολύ μικρά όταν εγώ ήμουν στο Fame Story, πλέον έχουν μεγαλώσει και μου στέλνουν μηνύματα, μου δείχνουν την αγάπη τους. Για αυτό και συνεχίζω με τη μουσική, είναι απίστευτη αυτή η αγάπη που παίρνω.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθες στην Ελλάδα;

Είχα έρθει πέρυσι για διακοπές και πριν από αυτό πριν 8 χρόνια ξανά για διακοπές.

Είναι στα σχέδια σου να ξανάρθεις;

Ναι, ελπίζω να μπορέσω να έρθω σύντομα. Βέβαια είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τον covid. Δε ξέρω αν φύγω από τον Καναδά τι μέτρα θα πρέπει να πάρω όταν γυρίσω.

Στον Καναδά πως είναι τα πράγματα με τον κοροναϊό;

Αρχίζουν και ανοίγουν πάλι τα μαγαζιά. Σιγά σιγά μπαίνουν όλα πάλι στη θέση τους. Έχουμε εμβολιαστεί σχεδόν όλοι, οπότε πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα φτιάξουν όλα.

Εσύ πως βίωσες αυτή την κατάσταση;

Πάχυνα. Τρώω συνέχεια. Όταν είσαι μέσα στο σπίτι και δεν έχεις γυμναστήριο να πας, δε δούλευα και για ένα μεγάλο διάστημα… Έβαλα κάποια κιλά που τώρα προσπαθώ να χάσω. Δε μιλάω για πολλά κιλά αλλά για το σώμα μου και αυτό που είχα συνηθίσει, ναι, έχω βάλει κάποια κιλά. Έτσι το βίωσα, με πολλή μελαγχολία και κατάθλιψη, όπως όλος ο κόσμος. Είναι δύσκολο πράγμα.

Το προηγούμενο διάστημα, αυτό της Eurovision είδα ότι παρακολουθούσες τη διοργάνωση και στήριζες πολύ την Έλενα Τσαγκρινού και την Στεφανία Λυμπερακάκη. Εσένα σου έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση για τον διαγωνισμό;

Δε μου έχει γίνει ποτέ πρόταση για τη Eurovision. Αυτοπροτάθηκα βέβαια πολλές φορές. Τώρα δε ξέρω αν θα πήγαινα. Νομίζω ότι είναι καλό να πηγαίνουν νέοι καλλιτέχνες. Μου άρεσε που η Κύπρος έστειλε την Έλενα και η Ελλάδα τη Στεφανία. Είναι δυο νέα κορίτσια, φρέσκα. Εγώ σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι θα πήγαινα.

 

Θες να μου πεις μερικά πράγματα για το νέο σου κομμάτι;

Είναι ένα κομμάτι βγαλμένο από τη ζωή μου. Συνεργάζομαι με τον Tony Μarcello. Έχω καθίσει άπειρες ώρες απέναντί του, να του μιλάω για τη ζωή μου και όσα έχω βιώσει στην Ελλάδα. Τα περισσότερα κομμάτια που έχουμε γράψει μαζί είναι πάνω στη ζωή μου. Είχα πει ότι θέλω να γράψω βιβλίο και τελικά γράφω τραγούδια για τη ζωή μου. Το clip του τραγουδιού βέβαια είναι πιο γενικό γιατί ήθελα να μπορεί ο καθένας να ταυτιστεί με αυτό. Ναι μεν μιλάει για τη δική μου εμπειρία αλλά ήθελα και κάποιος που θα το δει να μπορεί να βρει μια δική του ιστορία μέσα σε αυτό.

Η ζωή σου στον Καναδά πως είναι;

Είμαι νοσηλεύτρια εδώ, δουλεύω μέσα στο χειρουργείο. Τα πράγματα στον Καναδά είναι διαφορετικά απ΄ ό,τι είναι στην Ελλάδα. Δε μπορείς να πας κάπου για έναν καφέ, κάπου παραλιακά. Η ζωή μας είναι κυρίως δουλειά – σπίτι. Βάζουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτά. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας είναι μέσα στο σπίτι. Και η δική μου ζωή σαφώς είναι διαφορετική. Ήμουν στην Ελλάδα, ήμουν μέσα στα φώτα και ξαφνικά είμαι εδώ, μια νοσοκόμα… Είναι περίεργο.

Σου λείπει όλο αυτό που βίωνες εδώ;

Φυσικά και μου λείπει. Είναι μεγάλη η διαφορά. Η απόφαση που πήρα τότε ήταν πολύ μεγάλη. Δε ξέρω αν ήταν η σωστή αλλά για μένα κάθε μέρα είναι και ένα σκαλοπάτι που πρέπει να ανέβω. Πάντα έχω μέσα στο μυαλό μου αυτή την εικόνα και όλα όσα έζησα τότε.

Μετάνιωσες ποτέ που πήρες αυτή την απόφαση;

Ναι, αν θέλω να είμαι ειλικρινής μετάνιωσα. Όμως, δεν είχα άλλη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα οικονομικά. Νιώθω ότι ήταν η μόνη επιλογή που είχα. Η αλήθεια είναι ότι το πάλεψα πολύ για να μη γυρίσω όμως έφτασε κάποια στιγμή που δεν πήγαινε άλλο.