Με dress code θα πηγαίνουν στα σχολεία οι μαθητές στην Κύπρο
Just now
6

Εκτός από τα μαθήματα τους, οι μαθητές στα σχολεία της Κύπρου θα πρέπει από δω και πέρα να διαβάζουν κάθε πρωί και έναν κατάλογο με τις στυλιστικές απαγορεύσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν από το υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Alpha, όπου μιλάει και ο υπουργός Παιδείας κύριος Κώστας Χαμπιαούρης, ειδική επιτροπή του υπουργείου σε συνεργασία με οργανώσεις εκπαιδευτικών, διαβουλεύονται για ορισμένες αλλαγές που θα επέλθουν στον κώδικα ντυσίματος των μαθητών.

Η απόλυτη ελευθερία έκφρασης μέσα από το στυλ καταργείται. Οι αλλαγές κατά βάση αφορούν το γένι, το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα για τα αγόρια και το μακιγιάζ, τις ανταύγειες, τις βλεφαρίδες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια, τα στενά παντελόνια και κολάν για τα κορίτσια.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό σημαίνει πως οι δάσκαλοι και καθηγητές θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των μαθητών τους κάθε πρωί ώστε να δίνουν το λεγόμενο πάσο σε όσους έχουν εναρμονιστεί με τη νέα εγκύκλιο.