Μέγκαν Μαρκλ – Δικαστική νίκη απέναντι στη Mail on Sunday
2 years, 3 months ago
6

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση του ταμπλόιντ Mail on Sunday κατά δικαστικής απόφασης που έκρινε ότι η εφημερίδα παραβίασε την ιδιωτικότητα της Μέγκαν Μαρκλ, δούκισας του Σάσεξ, δημοσιεύοντας αποσπάσματα επιστολής που είχε γράψει στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ τον Αύγουστο 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η σημερινή δικαστική απόφαση απαλλάσσει την Μέγκαν Μαρκλ από την υποχρέωση εμφάνισής της σε ακροαματική διαδικασία στην οποία θα καλείτο να καταθέσει και ο πατέρας της. Η έφεση αφορούσε απόφαση ανωτέρου δικαστηρίου που είχε κρίνει ότι η εφημερίδα οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την Μέγκαν Μαρκλ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και να καταβάλει τα δικαστικά της έξοδα.

«Απάνθρωπες πρακτικές»

Μετά την πρωτόδικη απόφαση η Μέγκαν Μαρκλ είχε δηλώσει ότι η εφημερίδα και ο εκδότης της είναι υπόλογοι για τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους». Η υπεράσπιση της Mail on Sunday πρόβαλε ότι η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε την χειρόγραφη επιστολή γνωρίζοντας ότι είναι πιθανή η δημοσίευσή της.

Η δούκισα του Σάσεξ δήλωσε μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης ότι πρόκειται για νίκη για οποιονδήποτε αισθάνεται φοβισμένος να ορθώσει το ανάστημά του για ό,τι είναι ορθό στην ζωή και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της βιομηχανίας του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

in.gr