Μαίρη Μηνά: Τα παιδικά χρόνια, ο ρόλος της Αγγελικής που την έκανε διάσημη και η σχέση με γνωστό ηθοποιό
3 years, 2 months ago
6

Mαίρη Μηνά γεννήθηκε στα Τρίκαλα, αλλά τα καλοκαίρια -και γενικότερα τις διακοπές της- τις περνούσε στην Πάρο, όπου η οικογένεια της διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών από το 2016 και πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Της: Έπη Τρίμη

Έχει εργαστεί στη Σουηδία σε θέατρο ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και στη Βιέννη, στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο κατά του εθισμού. Άρχισε να μας απασχολεί περισσότερο με τη συμμετοχή της στη σειρά “Αγγελική” με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Γιώργο Χρυσοστόμου και τον Πάνο Βλάχο.

Τα παιδικά χρόνια και η οικογένεια

« Γύρω στα δώδεκα, οι γονείς μου άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό και βρέθηκαν στην Πάρο –είχαμε πάντα συγγενείς στο νησί. Από τότε βρισκόμουν μεταξύ Πάρου και Τρικάλων. Είχαν ανοίξει εστιατόριο στο νησί κι εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια και στις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα. Μάλιστα υπάρχει και μια χαριτωμένη ιστορία: Όταν οι γονείς μου, φρεσκοαρραβωνιασμένοι και μέσα στα μέλια, είχαν πάει στην Πάρο, είχαν καθίσει σε ένα ταβερνάκι πάνω από το κύμα και ονειροπολούσαν. Κι ο πατέρας μου είπε στη μητέρα μου πόσο ωραία θα ήταν να έχουν αυτό το μαγαζί οι δυο τους. Και μετά από είκοσι χρόνια αυτό το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν που πήραν στην Πάρο.


Οι γονείς μου είναι πάντα σαν φρεσκοερωτευμένοι, τόσο ερωτευμένοι που καταντάει εκνευριστικό (!!!)».

«έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στα Τρίκαλα. Παιχνίδι όλη μέρα –δεν μπορούσαν να μας μαζέψουν όταν νύχτωνε. Πολύ τρέξιμο, πολύ χώμα, ποδήλατο. Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, όχι τόσο μελετηρή, αλλά είχα καλή μνήμη και αντίληψη.
Συγκροτημένη; Ναι, μετά από πολλή προσωπική δουλειά» είχε πει στη Bovary.

 

Στη Σουηδία, οι τυφλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα θεατρόφιλοι

«Έχω φίλο, τυφλό εκ γενετής, που πηγαίνει στο θέατρο και όσα εντοπίζει, μέσω της ακοής, έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Οι παρατηρήσεις του είναι τόσο καίριες, όταν έρχεται στο θέατρο, που εκπλήσσομαι». Οι επιρροές της προέρχονται από τι; «εμπειρίες, τα βιώματα και τους ανθρώπους. Από εκεί αντλώ δύναμη και αυτά είναι που ερεθίζουν το φαντασιακό μου, σε αυτά ανατρέχω. Βέβαια, αγαπώ το θέατρο και το σινεμά, είμαι πολύ ανοιχτή στα θεάματα και πάντα παρακολουθώ σαν παιδί και με συγκινούν δουλειές που έχουν κάτι το βαθιά “ποιητικό “», είπε σε συνέντευξή της.

Η Μαίρη Μηνά έχει αποφοιτήσει από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών το 2016. Ακόμα έχει κάνει σπουδές Κοινωνικής Λειτουργού, θέατρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, και έχει μεταπτυχιακό στην δραματοθεραπεία. Σε παλιότερη συνέντευξή της στο monopoli.gr, η ηθοποιός είχε δηλώσει σχετικά με την υποκριτική: “Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο”.

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο

Η Μαίτη Μηνά είπε στο ένθετο “Τύπος TV” για τη συμμετοχή της στη σειρά Αγγελική:  : “Αυτό που με δυσκόλεψε και με δυσκολεύει ακόμα είναι σίγουρα οι εξαντλητικοί ρυθμοί και οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες των γυρισμάτων. Όλα γίνονται ασύλληπτα γρήγορα, πράγμα το οποίο δεν είχα συνηθίσει. Πάντα έπαιρνα το χρόνο μου στα πράγματα που αφορούν στη δουλειά μου μέχρι να αισθανθώ κάποια ασφάλεια. Στη συνθήκη των γυρισμάτων δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια με αυτόν τον τρόπο. Εδώ καλείσαι να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, συνεχώς σε παρόντα χρόνο. Η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια, διαύγεια και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, οι ίδιες αυτές απαιτήσεις είναι και η ίδια η πρόκληση. Μια πρόκληση πολύ γοητευτική. Αν μη τι άλλο, είναι ένα μεγάλο σχολείο όλο αυτό και κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο, πράγμα πολύτιμο.

 

Αρχικά πήρα αρκετό χρόνο να σκεφτώ μέχρι να δώσω την τελική απάντηση. Δεν ήταν εύκολο για μένα να πω εν μία νυκτί το “ναι”, γνώριζα ήδη πως θα ήταν μεγάλη αλλαγή και έπρεπε να είμαι βέβαιη για τη συνθήκη στην οποία θα έμπαινα. Οπότε όσο μάθαινα ποιοι άλλοι θα βρίσκονται στη σειρά, το κίνητρό μου ενισχυόταν θετικά. Πάντα οι συντελεστές και οι συμπαίκτες είναι καθοριστικός παράγοντας για μια συνεργασία.

Η δημοσιότητα Που προκύπτει μέσα από την τηλεόραση είναι λίγο αναμενόμενη αλλά παίρνει το μέγεθος που της δίνεις. Εγώ δεν προλαβαίνω ούτε να το πολυψάξω ούτε να το πολυαναλύσω. Είναι κομμάτι ενός συστήματος -έτσι λειτουργεί. Και είναι εντάξει από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι παρεμβατικό ή χυδαίο. Ως μέρος αυτού του συστήματος το διαχειρίζομαι με τα δικά μου εργαλεία, αυτά που έχω και στην προσωπική μου ζωή. Δεν είναι πάντως τόσο τρομακτικό όσο το περίμενα. Ούτε το τροφοδοτώ. Δεν είμαι ούτε κρυψίνους ούτε φοβική. “.

Προσωπική ζωή

Η ταλαντούχα Μαίρη Μηνά δεν βλέπει μόνο την καριέρα της να ανθίζει, αλλά φαίνεται πως ζει και μια πολύ όμορφη προσωπική ζωή. Η πρωταγωνίστρια της “Αγγελικής” είναι τα τελευταία δύο χρόνια περίπου ζευγάρι με τον επίσης καταξιωμένο ηθοποιό, Μιχάλη Σαράντη. Ο γοητευτικός ηθοποιός βλέπει εδώ και καιρό τις μετοχές του να χτυπούν κόκκινο στο θέατρο. Έχοντας αποσπάσει με το σπαθί του το βραβείο Χορν το 2015, εντυπωσιάζει με μια σειρά από παραστάσεις από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι την Επίδαυρο.

Όσοι τους ζουν από κοντά λένε πώς ακόμη και όταν έγινε γνωστή η σχέση τους, εκείνοι εξακολουθούν να την κρατούν σε χαμηλούς τόνους, να μιλούν μέσα από την τέχνη τους, χωρίς να αναφέρονται στον έρωτά τους που θεριεύει στο πέρασμα του χρόνου.

enimerotiko.gr