Μεσήλικες για προσωπικό θέλουν τα fast food στις ΗΠΑ!
5 months, 15 days ago
6

Οι αλυσίδες fast food, που φημίζονται για τις χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας τους, προσλαμβάνουν πλέον μαζικά εργαζομένους άνω των 50 ετών. Για να καλύψουν μάλιστα τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό, βάζουν αγγελίες σε κοινωνικά κέντρα για συνταξιούχους, εκκλησίες και στην ιστοσελίδα της Ενωσης Συνταξιούχων των ΗΠΑ (AARP), σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg.

Αρκετά προτερήματα
Σύμφωνα με τις εταιρείες ευρέσεως προσωπικού, που αναλαμβάνουν να βρουν εργαζομένους για τα εστιατόρια εταιρειών όπως είναι τα McDonald’s, οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι έχουν αρκετά προτερήματα σε σχέση με τους νεαρούς φοιτητές που σε γενικές γραμμές μέχρι τούδε έκαναν τις συγκεκριμένες δουλειές. Πιο συγκεκριμένα, οι άνω των 50 ετών έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, είναι πιο «φιλικοί», συνεπείς και ακριβείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα χρόνια δουλειάς που έχουν στην πλάτη τους είναι ένα ατού που οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού εκμεταλλεύονται με το ίδιο κόστος που θα είχε η πρόσληψη ενός νεότερου και άπειρου σε εργασιακούς χώρους υπαλλήλου, δηλαδή με 9,81 δολάρια την ώρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στροφή αυτή είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων που επηρεάζουν εν γένει την αμερικανική αγορά εργασίας