Michael Caine: Ο 85χρονος ηθοποιός αποκαλύπτει τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου του
9 months, 1 day ago
6

Photo credits getty images

Ο Michael Caine έχει παίξει σε πάνω από εκατό ταινίες, έχει κερδίσει δύο Όσκαρ (για τα The Cider House Rules και Hannah And Her Sisters) και παίζει ακόμη, αλλά ο μακρύς γάμος του και η ευτυχία τού να είναι παππούς είναι εκείνα που τον κάνουν πραγματικά χαρούμενο. Ο σεβαστός Βρετανός σταρ –που έχει γράψει τη νέα αυτοβιογραφία του, Blowing the Bloody Doors Off– μιλάει στο People για όσα έμαθε στο Χόλιγουντ και πώς εκείνος και η 71χρονη σύζυγός του, Shakira (η πρώτη του σύζυγος, Patricia Haines, είναι η μητέρα της μεγαλύτερης κόρης του, Nikki) κρατάνε τη μαγεία ζωντανή: «Η Shakira είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή μου» σημειώνει εκείνος.

Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγό σου;

Την είδα σε ένα διαφημιστικό. Πήρα το τηλέφωνό της από τη διαφημιστική. Δεν μπορούσε να με αποφύγει στο τηλέφωνο, οπότε αποφάσισε να βγει μαζί μου και να με ξεφορτωθεί. Ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Είμαστε ερωτευμένοι με την πρώτη ματιά εδώ και 47 χρόνια.

Τι κάνει λειτουργικό το γάμο σας;

Δεν είμαστε ποτέ χώρια. Είναι ένας από τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχω δει, αλλά είναι επίσης το πιο ευγενικό, το πιο καλοσυνάτο άτομο. Έχω αυτή την έκτακτη, όμορφη Ινδιάνα σύζυγο που μαγειρεύει φανταστικές ιταλικές συνταγές. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από αυτό.

Γράφεις στο βιβλίο σου πως η Shakira σε βοήθησε να σταματήσεις να πίνεις. Πώς συνέβη αυτό;

Δεν ήμουν αλκοολικός, αλλά έπινα πολύ και γνωρίζω πως αυτό μπορούσε να με σκοτώσει. H Shakira είναι μουσουλμάνα και δεν πίνει αλκοόλ. Δεν άλλαξε απλά τη ζωή μου, την έσωσε.

Photo credits getty images

Ποιο είναι το καλύτερο όταν είσαι παππούς τριών εγγονών;

Ξεκινάει ξανά η ζωή σου. Ακριβώς την ώρα που γίνεσαι αρκετά μεγάλος για να σκέφτεσαι τον θάνατο, τα εγγόνια σου έρχονται και το μόνο που σκέφτεσαι είναι η ζωή. Είναι υπέροχο. Είμαι συνεπαρμένος με τα εγγόνια μου. Είναι ο καλύτερός μου ρόλος και δεν χρειάζομαι κανένα βραβείο για αυτόν.

Πού φυλάς τα Όσκαρ σου;

Το σπίτι μου είναι στην εξοχή –κοντά στο Λονδίνο– κι εκεί έχω τα βραβεία μου. Ήμουν με τον εγγονό μου τις προάλλες και είπε «Ξέρεις πόσα πολλά βραβεία έχεις;» και απάντησα «όχι». Και μου λέει «38, μόλις τα μέτρησα».

Κάνεις σκέψεις να αποσυρθείς;

Έγινα ηθοποιός για την αγάπη μου στην υποκριτική, οπότε όσο οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μου προτείνουν πράγματα που θέλω να κάνω, θα συνεχίσω να το κάνω.

Πώς παραμένεις υγιής;

Όταν έχεις εγγόνια, θέλεις να ζήσεις περισσότερο. Έχασα περίπου 14 κιλά. Τρώω πολύ καλά και προσέχω τη διατροφή μου. Έχω κόψει το κάπνισμα. Πίνω μόνο κρασί και αυτό μόνο το απόγευμα με το δείπνο.

Πώς θα περιέγραφες αυτή την εποχή στη ζωή σου;

Την πιο χαρούμενη. Δεν έχω καθόλου οικονομικές ανησυχίες, τις οποίες είχα προηγουμένως. Έχω φροντίσει τους πάντες, ήταν κάτι που η μητέρα μου μου έλεγε πως πρέπει να κάνω. Και έχω τα εγγόνια μου. Είμαι έξαλλα ευτυχής!

Photo credits getty images

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.