Μίκαελ Σουμάχερ: Η τελευταία του συνέντευξη πριν το μοιραίο ατύχημα
9 months, 12 days ago
6

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα video με την τελευταία συνέντευξη του, λίγες εβδομάδες πριν το σοβαρό ατύχημά. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 απάντησε σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο.

«Το πιο συγκινητικό πρωτάθλημα ήταν εκείνο που κατέκτησα στη Σουζούκα της Ιαπωνίας το 2000 με την Ferrari. Η εταιρία είχε να κατακτήσει τον τίτλο 21 χρόνια και εγώ μετρούσα τέσσερα χρόνια χωρίς να τα έχω καταφέρει. Επιτέλους, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ένα μεγάλο πρωτάθλημα», απάντησε για το αγαπημένο του πρωτάθλημα.

«Ο αντίπαλος που έχω σεβαστεί περισσότερο στην καριέρα μου ήταν ο Χάκινεν, τόσο για τις μεγάλες μάχες στην πίστα όσο και για την πολύ καλή σχέση που είχαμε όταν βγάζαμε τα κράνη», δήλωσε ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα είπε για τα είδωλά του.

«Όταν ήμουν μικρός στην πίστα υπήρχε ο Άιρτον Σένα και ο Βιντσέντσο Σοσπίρι, τους θαύμαζα. Το είδωλό μου όμως ήταν ο Χάραλντ “Τόνι” Σουμάχερ (σ.σ. γκολκίπερ που υπερασπίστηκε την εστία της Δυτικής Γερμανίας από το 1979 μέχρι το 1986) επειδή ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής»,  σημείωσε.

Στο video αυτό, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ο Σουμάχερ έκανε και σύγκριση μεταξύ της F1 της δικής του εποχής και εκείνης του 2013, εξηγώντας παράλληλα τις δυσκολίες της καριέρας του πιλότου. «Η F1 είναι πολύ σκληρή, αν και πριν ήταν ακόμα περισσότερο χωρίς τους περιορισμούς ισχύος, την υποβοηθούμενη διαχείριση και τα διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα πιο σκληρά αθλήματα που υπάρχουν και απαιτεί μεγάλη φυσική προετοιμασία.

Το κλειδί για την επιτυχία όμως είναι να θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι. Εγώ πίστευα πάντα ότι δεν ήμουν πολύ άξιος ως πιλότος, πιστεύω πως αυτό ήταν το κλειδί για να γίνω αυτό που έγινα. Το ταλέντο είναι σημαντικό πράγμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όμως οφείλεις να ξέρεις να το καλλιεργήσεις και να το αναπτύξεις”.

Στο αιώνιο ερώτημα δε των φίλων του αθλήματος, για το αν το μονοθέσιο ή ο πιλότος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά για να έρθει ο τίτλος σε μία εταιρία κατασκευαστών, ο Σουμάχερ είχε απαντήσει χωρίς περιστροφές: “Τα αποτελέσματα έρχονται εάν όλοι δουλεύουν καλά προς την ίδια κατεύθυνση. Από μόνος του κάποιος μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημείο ενώ μία ομάδα είναι πάντα πιο δυνατή. Και η F1 είναι ομαδική δουλειά και σίγουρα όχι one-man-show».