Μιμή Ντενίση: Ξεσπάθωσε κατά του Γιώργου Πατούλη
2 years, 6 months ago
6

Ο περιφερειάρχης Αττικής δεν φρόντισε να διασώσει το σκηνικό της ταινίας στο Νέο Φάληρο

«Μπουμπουλίνα» η Ντενίση! Η δημοφιλής ηθοποιός δεν μασά τα λόγια της και όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τα βάζει με τον περιφερειάρχη Αττικής που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αντί να διασώσει το σκηνικό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Νέο Φάληρο, αδιαφόρησε!

Πριν από λίγους μήνες η «Espresso» πρώτη είχε αναδείξει τη δυσαρέσκεια της κυρίας Ντενίση, η οποία έβγαζε κραυγή αγωνίας για τη τύχη των σκηνικών της ταινίας της που θα βγει στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τον Ιούνιο η Μιμή Ντενίση είχε αναρωτηθεί μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook: «Πείτε μου, σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα χτιζόταν ένα τέτοιο υπέροχο σκηνικό και δεν θα το κρατούσαν; Μια πιστή απεικόνιση της προκυμαίας της Σμύρνης που δεν υπάρχει πια! Χώρος που θα μπορούσε να επισκέπτεται όλο το κοινό! Ας έμενε τουλάχιστον μέχρι την επέτειο του ’22. Η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται; Εχω απορία. Πείτε μου κι εσείς τι πρέπει να κάνουμε».

1 σκηνικά

Με αυτά τα λόγια η κυρία Ντενίση είχε αποκαλύψει δημόσια τις προθέσεις κάποιων να καταστρέψουν τα σκηνικά στο Φάληρο αντί να τα διατηρήσουν ως ένα ζωντανό μνημείο για τις επόμενες γενιές! Ενα μνημείο που θα θυμίζει σε όλους την Καταστροφή της Σμύρνης και θα κρατά ζωντανή τη μνήμη όλων εκείνων των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν!

Και ενώ λοιπόν χθες κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του φιλμ, η λαμπερή πρωταγωνίστρια, που ήταν καλεσμένη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ξεσπάθωσε και μίλησε για τη σταθερή αδιαλλαξία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη αναφορικά με τη διάσωση των σκηνικών που αναπαριστούν την προκυμαία της Σμύρνης στο Νέο Φάληρο. «Στο Φάληρο στήσαμε σκηνικό αξίας 1.000.000 ευρώ. Ηταν ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Ηρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε το σκηνικό σημαντικό για να μείνει» ήταν τα λόγια της, μην μπορώντας να κρύψει την πικρία της.

Τι απαντάει η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
  • Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.
  • Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.