Μίρτο Ουζούνι: Από το μεροκάματο σε εστιατόριο της Ζακύνθου στο Champions League!
3 years, 4 months ago
6

Διαβάστε την ιστορία του Αλβανού εξτρέμ της Φερεντσβάρος

Τον περασμένο Αύγουστο η Φερεντσβάρος δαπάνησε 2 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον 25χρονο εξτρέμ, Μίρτο Ουζούνι από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο Αλβανός διεθνής προερχόταν από εντυπωσιακή σεζόν στην Κροατία σημειώνοντας σε 34 ματς, 12 γκολ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ.

uzuni1

Οι Μαγυάροι με το «καλημέρα» έκαναν απόσβεση του ποσού που δαπάνησαν, καθώς ο Ουζούνι σκόραρε στην επικράτηση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Champions League, ενώ πέτυχε ένα ακόμη πολύτιμο γκολ στην εκτός έδρας ισοπαλία (3-3) απέναντι στην Μόλντε. Έτσι οι Ούγγροι σε συνδυασμό με το 0-0 στη ρεβάνς κατάφεραν να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή, στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας σε τρία ματς έχει καταγράψει ήδη 2 ασίστ.

FM | Így élte meg a Dinamo-meccs hullámait Myrto Uzuni | 2020.09.23.
uzuni2

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουζούνι σε ηλικία 10 ετών μαζί με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του μετανάστευσαν στη Ζάκυνθο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έχοντας από τα κλίση στο ποδόσφαιρο εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Δόξας Πηγαδακίων όπου έκανε τα πρώτα του βήματα. Παράλληλα βοηθούσε καθημερινά τους γονείς του σε εστιατόριο της Ζακύνθου όπου εκείνοι εργάζονταν.

Ο Ουζούνι μολονότι φοίτησε σε ελληνικό σχολείο εν τούτοις δεν απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα. Στα 17 του επέστρεψε στην Αλβανία και στη γενέτειρα του, το Μπεράτ, προκειμένου να αγωνιστεί ως επαγγελματίας.

«Ξυπνούσα στο Μπεράτ στις 5 τα ξημερώματα και η μύτη μου ήταν κατακόκκινη από το κρύο. Αναρωτιόμουν εάν θα καταφέρω να γίνω ποδοσφαιριστής», είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του

uzuni3

Έχοντας ως ίνδαλμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δηλώνοντας υποστηρικτής της Γιουβέντους, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του στις ακαδημίες της Δόξας Πηγαδακίων. Ο Ουζούνι μάλιστα εξακολουθεί να επισκέπτεται την Ζάκυνθο, όπου διαμένει η αδερφή του και μιλάει πάντα με σεβασμό για τον τόπο που του έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το ποδόσφαιρο.

EnpAbOJXMAA7po-

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού αποχωρήσει από την αλβανική Λάτσι για να ενταχθεί στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ όπου εντυπωσίασε, είχε προταθεί στον Πανιώνιο με τον Ζοζέ Ανιγκό να μην πείθεται για τις δυνατότητες του και να τον απορρίπτει.

Πριν μερικούς μήνες η Μαγιόρκα ήταν μια από τις ομάδες που ασχολήθηκαν με την περίπτωση του, όμως ο 25χρονος εξτρέμ προτίμησε την Φερεντσβάρος λόγω του εγγυημένου χρόνου συμμετοχής που του πρόσφερε ο Σεργκέι Ρεμπρόφ.

Το γεγονός πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό είχε ως συνέπεια να χάσει τα πρώτα ματς στους ομίλους του Champions League. Επανήλθε στο ματς με τη Γιουβέντους έχοντας θέσει ως στόχο μέσα στην επόμενη διετία να αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 Πηγή: Gazzetta.gr