Μητέρα πήγε την 13χρονη κόρη της για πλαστική μύτης επειδή την κορόιδευαν οι συμμαθητές της στο σχολείο
29 days ago
6

 

Πλαστική μύτης: Πολλά περιστατικά με παιδιά που υπήρξαν θύματα bullying από τους συμμαθητές του, έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις παιδιά έχουν υπάρξει στο παρελθόν θύματα bullying λόγω ενός χαρακτηριστικού στην εξωτερική τους εικόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς θα πρέπει να «αγκαλιάζουν» τα τραύματα των παιδιών τους και τα θεραπεύουν, μαθαίνοντας τους πώς να αποδέχονται την εικόνα τους και να αγαπούν το σώμα τους. Βέβαια, μία μητέρα από το Λας Βέγκας έκρινε… σωστό πως η κόρη της επειδή δέχεται μπούλινγκ για τη μύτη της, τότε δεν έχει παρά… να αλλάξει μύτη!

Πλαστική μύτης: Τι δήλωσε ο γιατρός για την 13χρονη και την μητέρα της

Συγκεκριμένα ο γιατρός που έκανε την επέμβαση δήλωσε πως η απόφαση να βοηθήσει την έφηβη πάρθηκε μετά από πολλές συζητήσεις, ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλει το παιδί και ότι η μητέρα συνειδητοποιεί τι σημαίνει μια τέτοια αλλαγή και την στήριξη που πρέπει να παρέχει στο παιδί της μετά.

Η 13χρονη δεχόταν αρνητικά και προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή της, σε σημείο που δεν έβγαινε από το δωμάτιό της χωρίς μακιγιάζ – τόσο βαρύ, ώστε να κρύβει τις ατέλει8ς της μύτης της. «Ράγιζε η καρδιά μου να τη βλέπω έτσι», λέει, «και της πρότεινα να κάνουμε κάτι πιο δραστικό. Οι περισσότεροι γιατροί δεν το αναλάμβαναν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αλλά μιλώντας με τον γιατρό που έκανε την επέμβαση για τις ψυχολογικές συνέπειες της κατάστασης που αντιμετωπίζει το παιδί, συμφώνησε κι εκείνος ότι είναι για το καλό της» δήλωσε η μητέρα.

 

«Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά κάναμε το σωστό», λέει η μαμά ενώ η κόρη περιγράφει την αλλαγή που βίωσε αμέσως μετά: «Κατάλαβα ότι όλα έγιναν για καλό όταν κοιμήθηκα σε σπίτι φίλης μαζί με όλη την παρέα. Για πρώτη φορά έβγαλα το μακιγιάζ μου μαζί με όλα τα κορίτσια και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου γιατί δεν ένιωθα πια ανασφαλής με την εμφάνισή μου. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα».

 

 Enimerotiko.gr