Mr. Bean: Πουλά τη Lancia Delta Integrale του (φώτο)
1 year, 2 months ago
6

Ο Rowan Atkinson έκανε σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, του οποίου τη θέση του τιμονιού μάλλον δεν συνήθισε ποτέ, γι αυτό και αποφάσισε να το πουλήσει.

Ο δημοφιλής βρετανός κωμικός, είναι μεγάλος λάτρης των αυτοκινήτων και διατηρεί αξιόλογη συλλογή, στην οποία υπάρχει μέχρι και μια McLaren F1. Πριν δύο χρόνια αγόρασε την Integrale που βλέπουμε στις φωτογραφίες, η οποία εισήχθη στη Μεγάλη Βρετανία από την Ιαπωνία όπου πρωτοκυκλοφόρησε.

Έχοντας συνολικά λίγο κάτω από 90.000 χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού προφανώς και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν συλλέκτης και δεν το χρησιμοποιούσε τακτικά.

Μην ξεχνάμε πως είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής 1993, οπότε και τα 90.000 χιλιόμετρα, μας δίνουν μια αναλογία περί τα 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο.

Το σπάνιο εργοστασιακό χρώμα Lord Blue, είναι μια από τις ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου, που δείχνει πραγματικά σαν καινούργιο. Όπως όλες οι Integrale, έχει το τιμόνι αριστερά και αυτό μάλλον είναι πρόβλημα για τις χώρες που τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα κυριαρχούν.

Η έκδοση Evo II του μοντέλου, με την νέα τουρμπίνα Garrett και μια σειρά αναβαθμίσεων που έκαναν την απόδοση του κινητήρα πιο υψηλή από ποτέ.

Συγκεκριμένα, το δίλιτρο 16βάλβιδο turbo σύνολο απέδιδε 215 ίππους, οι οποίοι έφτανα στην άσφαλτο μέσω και των τεσσάρων τροχών, που έχουν ζάντες 16 ιντσών. Στην καμπίνα, τα «καλούδια» της Momo και της Recaro κάνουν τη διαφορά, συνθέτοντας ένα από τα πιο εμβληματικά σύνολα της εποχής του.

Σύμφωνα με τη Silverstone Auctions, η οποία θα κάνει την πώληση στις 25 Φεβρουαρίου, το αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει σε τιμή, ένα ποσό από 80.000 έως 95.000 ευρώ.

 pronews.gr