Nαταλία Γερμανού: «Επιτέλους ενηλικιώθηκα»!
5 months, 21 days ago
6

Tο 2018 σηματοδότησε την επιστροφή στο σπίτι της έπειτα από μία εξαετία περιπλάνησης. Η άσωτη κόρη του Alpha επέστρεψε με την εκπομπή Καλύτερα δε Γίνεται! στα πατρογονικά εδάφη της Κάντζας, όπου όλοι –στελέχη, συνάδελφοι, προσωπικό, αλλά και τηλεθεατές– την υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Αυτή η Ναταλία Γερμανού που επέστρεψε όμως δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που έφυγε και μιλά για τις καθοριστικές αλλαγές στη ζωή της στο περιοδικό People.

Το Εpsilon, για παράδειγμα, δεν το ένιωσες σπίτι σου;

Δεν ήταν μόνο το Εpsilon, ήταν και ο ΑΝΤ1 για ένα χρόνο, όπου κι εκεί παρουσίαζα μια ωραία εκπομπή. Και στα τρία χρόνια του Εpsilon κανείς δεν μου φέρθηκε άσχημα, κανείς δεν μου δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε καλή δουλειά. Απλά δεν ένιωσα «σπιτίσια» πουθενά εκτός από τον Alpha. Ήμουν εκεί επτά συνεχόμενα χρόνια. Όταν περνάς τόσο καιρό σε ένα κανάλι, συνηθίζεις, βάζεις μέχρι και προσωπικά σου αντικείμενα στο καμαρίνι, γίνεται το δεύτερο σπίτι σου.

Έβλεπα το εισαγωγικό βίντεο στην πρεμιέρα της εκπομπής σου και μια κυρία στο κυλικείο θυμόταν ακόμη τον καφέ που πίνεις…

Η γλυκιά μου η Ελένη ήταν αυτή. Είναι πολύ σπουδαίο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την εγκαρδιότητα με την οποία με καλωσόρισαν και ο κύριος Κοντομηνάς και η διοίκηση, για μένα η συγκίνηση ήταν ίδια με εκείνη για την υποδοχή από τις κυρίες στο κυλικείο και στη ρεσεψιόν, τα παιδιά στις κάμερες… Είναι πολύ ωραίο να γυρίζεις και να σου λένε «μας έλειψες».

Στο ίδιο εισαγωγικό βίντεο είδα πολλά πρόσωπα του Alpha που σε καλωσόριζαν πίσω ανάμεσά τους και ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σε συμβούλευσε να πας «τοίχο πλάτη». Γενικά, ό,τι σκέφτεσαι το εκφράζεις, δεν είσαι της διπλωματίας. Αυτό σε βοηθάει;

Δεν είμαι της διπλωματίας, προσπαθώ μόνο να είμαι προσεκτική στις σχέσεις μου με τους συναδέλφους μου. Όταν λέω «προσεκτική», αυτό δεν εμπεριέχει κάτι σε διπλωματία, απλώς προσπαθώ να μη στενοχωρήσω ή να φέρω σε δύσκολη θέση κάποιον άθελά μου.

Όταν όμως κάτι σε δυσαρεστεί, θα το κάνεις.

Εάν θέλω να πω κάτι, θα το πω. Είμαι υπέρ του διαλόγου και της ειλικρίνειας. Νομίζω πως όλα μπορούν να λυθούν από τη στιγμή που το λες. Όταν εξωτερικεύσεις κάτι που σε δυσαρεστεί, αμέσως το ξορκίζεις, δεν πρέπει να το κουκουλώνεις. Επίσης, πλέον λέω τη γνώμη και την άποψή μου, κάτι που δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ήμουν της φιλοσοφίας «μη σπάσουμε αυγά, κι ας μη φάμε ομελέτα». Πλέον λέω τα πράγματα με το όνομά τους και στον αέρα της εκπομπής και στη ζωή μου.

Συνέβη κάτι ή απλά αποφάσισες να απελευθερωθείς από αυτό;

Πιστεύω ότι συνέβη το εξής απλό: μεγάλωσα. Και δεν το λέω με την κακή έννοια. «Μεγάλωσα» σημαίνει ενηλικιώθηκα. Επιτέλους! Μου πήρε είκοσι πέντε χρόνια. Χρειάστηκα πολύ παραπάνω χρόνο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά ενηλικιώθηκα με το σωστό τρόπο. Πλέον ωρίμασα, κατάλαβα, μεγάλωσα.

Πόσο καιρό νιώθεις έτσι;

Είναι τρία χρόνια τώρα.

Χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός…

Δεν συνέβη κάτι. Η δουλειά γινόταν μέσα μου, ερήμην μου. Κάποια στιγμή το συνειδητοποίησα όταν οι φίλοι μου άρχισαν να μου λένε «ρε συ, έχεις αλλάξει». Εγώ ρωτούσα «προς το καλύτερο;» και εκείνοι μου απαντούσαν «ναι, είσαι άλλος άνθρωπος πλέον. Είσαι η καλύτερη εκδοχή της παλιάς Ναταλίας».

Φαίνεται πως δουλεύει αυτό, σου πάει. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν η αποδοχή και τα νούμερατηλεθέασης της εκπομπής.

Μου αρέσει. Απελευθερώθηκα από πράγματα: από τη φοβία να μη λέω τη γνώμη μου, από τη φοβία να μη λέω τα πράγματα με το όνομά τους για να μην πει ο κόσμος, ο ένας, ο άλλος…

Αυτό το «τι θα πει ο κόσμος» είναι μεγάλη πληγή.

Το κουβαλούσα πολλά χρόνια, από την εφηβεία μου ακόμη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.