Νένα Μεντή: Ήμουν παντρεμένη αλλά… την κούναγα την ουρά μου – Έχασα τρία παιδιά
1 year, 5 months ago
6

Η Νένα Μεντή σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή της μίλησε για τα τρία παιδιά που έχασε, τις παράλληλες σχέσεις που είχε, ενώ ήταν σε σχέση και παραδέχεται ότι ζηλεύει αφόρητα.

Για τις ρωγμές στη σχέση της με τον Σταμάτη Φαουλή είπε: “Με τον Σταμάτη Φασουλή έχω ένα παρελθόν πολύ μακρύ, πολύ βαθύ μέσα στους αιώνες. Στο θέατρο τα πάμε καλύτερα απ’ ό,τι στη ζωή, στη ζωή περάσαμε από 40 κύματα και λίγα λέω. Είμαστε και οι δύο εκρηκτικές προσωπικότητες; Μου φαίνεται λίγο κολακευτικό. Να πω ότι είμαστε ανταγωνιστικοί; Όχι, δεν ήταν αυτό. Έπαιζε κάτι ερωτικό, υπέβοσκε και συγχρόνως μία διεκδίκηση ανθρώπινη, πιο πολύ από τη μεριά του. Γιατί εγώ είχα μια ζωή… πιο κανονική. Ήμουν παντρεμένη, παντρεύτηκα πολύ νέα τον πρώτο μου άντρα, οπότε ήμουν κάπου κλειστή. Αλλά ήμουν ζεβζέκω, που σημαίνει την κούναγα την ουρά μου, και δεν εννοώ πάντα ότι είναι ερωτικό το κούνημα, είναι και ανθρώπινο, είναι και καλλιτεχνικό είναι και ερωτικό, είναι και χιούμορ. Τον τσιγκλάω τον άλλο, δεν το βουλώνω. Στη δουλειά είχαμε διαφωνίες, εγώ συνήθως διαφωνώ. Είμαι λίγο ακόμη και τώρα που γέρασα… δεν το θάβω. Υπήρχαν διαφωνίες επί της δουλειάς και αυτό έφερε τις μεγάλες ρωγμές με τον Σταμάτη Φασουλή και κάναμε 10 χρονιά να βρεθούμε”.

H Nένα Μεντή αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι είχε τρεις αποβολές: “Δεν ήθελα πάντα να κάνω παιδί. Στα 36-37 μου, που τότε ήταν μεγάλη ηλικία, είπα “μήπως μετανιώσω που δεν θα έχω κάνει και δεν θα μπορώ;” και έβαλα μπροστά και έκανα. Έχασα τρία παιδιά από ένα τοξόπλασμα, είχα φάει κάτι λέει σε μια ταβέρνα που το είχε γλείψει μία γάτα.Έχασα τρία παιδιά, έκανα τρεις αποβολές και τα τρία από τοξόπλασμα και στο τέταρτο νίκησα το τοξόπλασμα”.

Για τις απώλειες στη ζωή της η Νένα Μεντή είπε: “Έχω ζήσει πολύ δύσκολα από θανάτους πολύ δικών μου ανθρώπων και πολύ αιφνίδιους.. Σστα πολύ νιάτα μου έχασα τον πρώτο μου άνδρα και τον πατέρα μου πολύ νέο. Πολύ δύσκολα πράγματα. Το πιο δύσκολο διαχειρίσιμο πράγμα στη ζωή είναι η απώλεια. Τον άνδρα μου τον έχασα πολύ νέο, από καρδιά στα 34, μπαμ και κάτω. Υγιέστατος άνθρωπος, θεός”.

Τόνισε ότι δεν πιστεύει στον Θεό γι’ αυτό έκανε ονοματοδοσία του παιδιού της και δεν παντρεύτηκε τον σύντροφό της: “Ούτε παντρεύτηκα τον σύντροφό μου και παιδί έκτος γάμου έκανα, ούτε βάφτισα το παιδί. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν έχω καλή σχέση με τις εκκλησίες. Δεν πιστεύω στον Θε καθόλου, δυστυχώς, θα ήμουν πολύ τυχερή να πίστευα, γιατί είναι μεγάλιστορία η πίστη. Γι’ αυτό φοβάμαι τον θάνατο”.

Όσον αφορά στον σύντροφό της σημείωσε πως δεν μένουν μαζί, γιατί θέλουν να έχει ο καθένας τον προσωπικό του χώρο: “Μέναμε 25 χρόνια μαζί, μετά δεν θέλαμε. Χωρίς να το συμφωνήσουμε. Ο καθένας έχει τον χώρο του και τον χρόνο του. Ο άνθρωπος έτσι είναι ιστορροπημένος Εκτός κι αν είναι φοβερά ανασφαλής και θέλει το γούτσου γούτσου, που και αυτό έχει πολύ ρίσκο… Ζήλεψα πάρα πολύ! Τι νομίζεις, ότι είμαι καμία μουλάρα που δεν την ενδιαφέρουν τα ερωτικά πάθη; Μένουμε χώρια τώρα που είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι. Όταν ήμουν νέα και ζούσαμε μαζί βεβαίως και έχω ζηλέψει και αυτός έχει ζηλέψει. Και είχα και είχε ιστορία. Είχαμε πολύ ειλικρινή σχέση. Με τον σύντροφό μου όταν ήμασταν νέοι είχαμε και παράλληλες σχέσεις, το γνωρίζαμε και οι δυο, αλλά πήγα να πεθάνω από τη στεναχώρια. Αλλά μετά στάθηκα στα πόδια και είπα έτσι δεν ήθελες; Πλήρωσέ το τώρα. Ζορίστηκα πολύ αλλά δεν κράτησε χρόνια. Είμαστε 46 χρόνια μαζί, πώς θα γίνει, οι άνθρωποι θα είναι εκεί ταγμένοι; Δεν υπάρχει δίπλα ενδιαφέρον; Αλλιώς είναι υποκρισία, είναι ψεύτικα τα πράγματα. Φυσικά και διαχωρίζω την αγάπη από τον έρωτα. Ο έρωτας τελειώνει πολύ γρήγορα και συνήθως όχι καλά, η αγάπη είναι βουνό, δεν κουνιέται”

instyle.gr