Nick Cave: To “Blonde” είναι πλέον η πιο αγαπημένη του ταινία
1 year, 6 months ago
6

Ο frontman των Bad Seeds, Nick Cave είναι και σινεφίλ και ονόμασε το Blonde του Netflix την αγαπημένη του ταινία «όλων των εποχών».

Το δράμα σε σκηνοθεσία Andrew Dominik, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιαίτερο και συγκλονιστικό» έχει αποδειχθεί και αμφιλεγόμενο καθώς πολλοί επέκριναν την ταινία για την ερμηνεία της Ana De Armas ως αείμνηστης Marilyn Monroe.

Ο μουσικός, ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με τον Warren Ellis για να ηχογραφήσει το soundtrack της ταινίας, απέφυγε τη κριτική γύρω από τo βιογραφικό φιλμ και επέμεινε ότι είναι μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες που έχει δει ποτέ.

Ο Cave ρωτήθηκε από θαυμαστή, «Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία όλων των εποχών;» και απάντησε «Αγαπητέ Sourav, το “Blonde”. Με αγάπη, Nick».

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates του 2000. Η De Armas, που υποδύεται τη Monroe, ήταν τόσο αποφασισμένη να απεικονίσει τη ζωή της στην μεγάλη οθόνη όσο το δυνατόν ακριβέστερα που επισκέφτηκε τον τάφο της Monroe στο Λος Άντζελες για να… ζητήσει την άδειά της.

Τον περασμένο μήνα, ο Adrien Brody, ο οποίος υποδύεται τον τρίτο σύζυγο της Monroe, Arthur Miller στην ταινία, αποκάλεσε τον Dominik «όμορφα γενναίο» που αντιμετώπισε το φιλμ με τον ιδιαίτερο τρόπο που το έκανε.

Πάντως κατά την άποψή μας, η ερμηνεία της De Armas είναι εκπληκτική και η ταινία αξίζει αν μην τι άλλο για την όμορφη κινηματογράφισή της.

instyle.gr