Νίκος Κουρής: «Δεν πέρασε από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποιο περιουσιακό στοιχείο»
2 years, 1 month ago
6

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή. Τι δηλώνει ο ίδιος.

Απoρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ως απαράδεκτη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή, που δήλωνε γιος του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Ο ίδιος μίλησε ζωντανά το πρωί του Σαββάτου (12/3) στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την εν λόγω δικαστική απόφαση.

«Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω όσο αφορά στη δικαστική απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σε αυτό που κάνω. Να υπάρχει μια συνεργασία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα με τη στάση της δείχνει να έχει κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη μέσα από τη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία στο μέλλον. Ο χρόνος θα βοηθήσει, ώστε να γίνουν όλα όσα επιθυμούσε ο Μίκης και να προχωρήσουμε στη διάδοση του έργου του. Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Ο Μίκης άφησε σπουδαία κληρονομιά σε όλο τον κόσμο».

in.gr