Νίκος Βερλέκης: Η σχέση του με την Ειρήνη Παππά και ο λόγος που δεν θέλει να αναφέρεται σε αυτήν
1 year, 2 months ago
6

Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Βερλέκης.

Ογοητευτικός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Ειρήνη Παππά και την σχέση τους ενώ εξήγησε και τον λόγο που δεν θέλει να μιλάει για αυτό.

«Δεν θέλω να μιλάω για την Ειρήνη Παππά γιατί σέβομαι το όνομα της. Ήταν μια σχέση η οποία έχει περάσει, έχει τελειώσει και νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να λέει κανείς τι έχει κάνει, με ποιους έχει κοιμηθεί, με ποιους έχει κάνει σχέση και με ποιους δεν έχει κάνει. Δεν έχουν νόημα όλα αυτά. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα και πολύ σπουδαία προσωπικότητα», είπε και συνέχισε:

«Από εκείνη θυμάμαι καλά και κακά πράγματα. Θυμάμαι και καλές στιγμές, θυμάμαι και κακές στιγμές. Οι καλές στιγμές όμως ήταν πολύ περισσότερες από ότι ήταν οι κακές στιγμές. Όταν ζεις με έναν άνθρωπο για αρκετά χρόνια, θα έχεις τις καλές σου στιγμές αλλά θα έχεις και τις κακές σου στιγμές οι οποίες περνάνε βαθιά στη μνήμη, «γράφονται» στον σκληρό και παραμένουν»

«Εκείνη η περίοδος νομίζω ότι μου έδωσε πολλά πράγματα και δεν μου πήρε τίποτα. Πέρα από το ότι απομακρύνθηκα από τη δουλειά για κάποια χρόνια, κατά τα άλλα πολύ θετικά μπορώ να μετρήσω αυτή τη σχέση. Σαν χαρακτήρα μού έδωσε πολλά πράγματα διότι, όταν είσαι με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ευφυής, παίρνεις και συ πράγματα και μαθαίνεις πράγματα από εκείνον»

Εξήγησε γιατί η ταυτότητά του γράφει διαφορετική μέρα γέννησης από την πραγματική: “Η ταυτότητά μου γράφει 20 Γενάρη ενώ είμαι γεννημένος 17 Γενάρη. Παρόλα αυτά μέχρι πριν από πέντε χρόνια γιορτάζαμε τα γενέθλιά μου στις 20 Γενάρη. Έβλεπα μονίμως στον ύπνο μου μια γιαγιά η οποία μας είχε ξεγεννήσει ας πούμε η μαμή του χωριού, η οποία μου έλεγε ”θα πεθάνεις του Αγίου Αντωνίου”. Της έλεγα ”γιατί να πεθάνω του Αγίου Αντωνίου; Γιατί με καταριέται;” και μου λέει κάποια στιγμή ”θα το πάρω πίσω””.

“Άρχισα να ψάχνω στο χωριό την ληξιαρχική πράξη γέννησης μου. Έβαλα μια κοπέλα να ψάχνει και κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ”Το βρήκα. Είσαι γεννημένος 17 Γενάρη, δηλαδή του Αγίου Αντωνίου””.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε, επίσης, ότι τα παιδιά στα χωριά παρατηρώντας τα ζώα, μαθαίνουν γρηγορότερα τι σημαίνει αρσενικό και θηλυκό από τα παιδιά της πόλης: “Τα παιδιά στα χωριά μεγαλώνουν με τα ζώα και είναι ελεύθερα και πιο υποψιασμένα”.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει κάνει και τη δουλειά του αγρότη κοντά στον πατέρα του και εκτιμά ότι μπορεί να κάνει το χόμπι επάγγελμα ενώ δήλωσε: “Καμιά φορά λέμε ότι κάνουμε πάρα πολύ δύσκολη δουλειά. Δύσκολες δουλειές είναι τα χωράφια και τα κομπρεσέρ, εμείς είμαστε προνομιούχοι. Μπορούμε να κάνουμε χόμπι και δουλειά μαζί”.

Ο κ. Βερλέκης δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να θυσιαστεί για το επάγγελμα: “Αν δεν έκανα μεγάλη καριέρα είναι γιατί το επέλεξα εγώ. Πίστευα ότι οι στιγμές που μπορεί να μου χαρίσει η ζωή δεν μπορούσε να μου τις χαρίσει η τηλέοραση, το θέατρο, ο κινηματογράφος. Θεωρώ ότι το επάγγελμα καταπιέζει την ζωή. Δεν μπορώ να θυσιαστώ για το επάγγελμα. Έχω αφήσει δουλειές για να ακολουθήσω μια γυναίκα και είπα όχι θα ακολουθήσω αυτό τον άνθρωπο” πρόσθεσε, ενώ ανέφερε κατηγορηματικά πως δεν το έχει μετανιώσει.

Ανέφερε, επίσης, ένα αστείο περιστατικό όπου ξεγέλασε μια θαυμάστρια η οποία τον μπέρδεψε με τον Λάκη Κομνηνό: “Είχε μπει μια κυρία στο καμαρίνι και μου λέει ”Καλησπέρα σας κυρίε Κομνηνέ ένα αυτόγραφο θα μου δώσετε” λέω ”βεβαίως”. Πήρα μια φωτογραφία μου έγραψα το όνομά μου και μου λέει ”το καμαρίνι του κύριου Βερλέκη” και της λέω ”δίπλα””.

Δήλωσε, ακόμη, ότι έχουν υπάρξει φορές που έμεινε εκτός δουλειάς συνειδητά αλλά και παρά τη θέλησή του ενώ είπε: “Αυτά που λένε πολλοί ότι έχω 16 – 17 προτάσεις για δουλειά εγώ δεν τα πιστεύω. Επειδή ζω σε αυτό το χώρο ξέρω πόσες προτάσεις γίνονται και πού γίνονται”.