Ο Μπόνο γράφει τραγούδι για τον κορονοϊό και το αφιερώνει στην Ιταλία
Just now
6

Ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού και συγκινημένος κυρίως από την στάση των Ιταλών, που βγαίνουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και τραγουδούν, αποφάσιε να γράψει το πρώτο του τραγούδι μετά το 2017.

Και μάλιστα τους το αφιέρωσε. Δεν θα μπορούσε βέβαια να ξεχάσει και τους συμπατριώτες του, τους Ιρλανδούς.

«Για τους Ιταλούς που με ενέπνευσαν. Για τους Ιρλανδούς.. για όλους που την φετινή μέρα του Αγίου Πατρικίου περνάνε δύσκολα, αλλά συνεχίζουν να τραγουδάνε. Για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, όλους όσοι φροντίζουν άλλους ανθρώπους και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, γιά εσας είναι που τραγουδάμε».

«Μια μικρή καρτ ποστάλ από το Δουβλίνο», είπε πριν παίξει την μπαλάντα του στο πιάνο από το σπίτι του στην Ιρλανδία. «Σε αυτή την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, μια μικρή μελωδία που δημιουργήθηκε εδώ, πριν από περίπου μία ώρα.Νομίζω ότι λέγεται « Let Your Love Be Known» (Αφήστε την αγάπη σας να μαθευτεί).

Το τραγούδι το έγραψε ο Μπόνο, στο σπίτι του στο Δουβλίνο και μία ώρα μετά την ολοκλήρωση του, το ανέβασε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Οι στίχοι μιλάνε για ένα εγκαταλελειμμένο Δουβλίνο, στο οποίο περπατάει, με τον φόβο της μοναξιά και της απομόνωσης που του έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Εμπνευσμένος από τα βίντεο των Ιταλών που βρίσκονται σε καραντίνα και τραγουδούν ο ένας στον άλλο από τα μπαλκόνια τους, τραγουδάει: «Δεν μπορείτε να αγγίξετε ο ένας τον άλλο, αλλά μπορείτε να τραγουδήσετε στις στέγες των σπιτιών σας / τραγούδησε μου στο τηλέφωνο / τραγούδησε μου και υποσχέσου μου πως δεν θα σταματήσεις / τραγούδησε και δεν θα είσαι ποτέ μόνος».

View this post on Instagram

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to. Bono

A post shared by U2 Official (@u2) on