Ο δισέγγονος του Μουσολίνι είναι ποδοσφαιριστής και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο εκεί που θα περίμενε κανείς
3 years, 30 days ago
6

Ο Ρομάνο Φλοριάνι Μουσολίνι έχει εγγραφεί, για ευνόητους λόγους, μόνο με το όνομα του πατέρα του, Μάουρο Φλοριάνι.

Ο δισέγγονος του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λάτσιο, ομάδα στην οποία υπάρχει μεγάλη μερίδα οργανωμένων οπαδών με ακροδεξιές τάσεις και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για νεοναζιστικές πράξεις.

Ο Ρομάνο Φλοριάνι Μουσολίνι ανέβασε στο Instagram φωτογραφία του, στην οποία φαίνεται να υπογράφει το συμβόλαιο, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2024.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λάτσιο», σημείωσε ο 18χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει εγγραφεί μόνο με το όνομα του πατέρα του, Μάουρο Φλοριάνι.

Προερχόμενος από τις Ακαδημίες της Λάτσιο, ο Ρομάνο Φλοριάνι Μουσολίνι είναι ο γιος της Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονής του Μπενίτο Μουσολίνι (1883-1945), ο οποίος το 1919 δημιούργησε τις πρώτες φασιστικές πολιτοφυλακές.

Γγια να φτάσει κανείς στο γήπεδο Ολύμπικο της Ρώμης, έδρα των Λάτσιο και Ρόμα, θα πρέπει να περπατήσει μπροστά από έναν τεράστιο οβελίσκο που εξακολουθεί να διακηρύσσει το «Mussolini Dux» (ο ένδοξος Μουσολίνι).

Επίσης, οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο, οι «Ultras», είναι ταξινομημένοι στην ακροδεξιά και κατηγορούνται συχνά για ρατσιστικές ή αντισημιτικές πράξεις.

newsbreak.gr