Ο Ντάνιελ Κρεγκ σε ρόλο… Tζέιμς Μποντ από την ηλικία των 16
3 years, 3 months ago
6

Ποια είναι η φλογερή κοκκινομάλλα που πόζαρε δίπλα του όταν ήταν έφηβος και φορούσε σμόκιν;

To όνομά του είναι Κρεγκ… Ντάνι Κρέγκ. Ο εικονιζόμενος έφηβος με το σμόκιν και την φλογερή κοκκινομάλλα στο πλευρό του, είναι ο τελευταίος Τζέιμς ΜποντΣτη φωτογραφία που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Ντάνιελ Κρεγκ απεικονίζεται σε ηλικία 16 ετών με έχοντας στο πλευρό του μία αιθέρια ύπαρξη με μαύρη έξωμη τουαλέτα.  Από εκείνη την εμφάνιση , το μόνο που λείπει είναι το μαρτίνι και η Άστον Μάρτιν, σχολιάζει χαρακτηριστικά το βρετανικό δημοσίευμα.

Έπειτα από 21 χρόνια, ο Ντάνιελ Κρεγκ θα υποδυθεί έναν ρόλο που θα εκτινάξει τη καριέρα του: αυτόν του «πράκτορα 007», Τζέιμς Μποντ.  Μαθητής τότε στο Λύκειο «Hilbre» στο Γουίραλ της Βρετανίας, ο «Ντάνι», όπως τον φώναζαν οι συμμαθητές του – είχε κάνει το ντεμπούτο του στο σανίδι, σε δραματική παραγωγή του θεατρικού έργου του Τομ Στόπαρτντ: «Τhe Real Inspector Hound».

Παρά το γεγονός ότι, τότε το Χόλιγουντ ήταν ένα μακρινό όνειρο για τον Κρεγκ, ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός», θυμούνται οι φίλοι του.  Η Άννα Χάνσον-Γκάρντνερ, η λαμπερή κοκκινομάλλα που απεικονίζεται στην φωτογραφία με τον Κρεγκ να φοράει σμόκιν σε ηλικία 16 ετών, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ότι, ο Ντάνι είχε από τότε κάτι θύμιζε τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ, ρόλο που ενσάρκωσε στη συνέχεια.

«Ήταν πολύ συγκεντρωμένος, διαφορετικός», επισημαίνει η Χάνσον Γκάρτνερ, νυν δασκάλα. Ήταν πολύ καλός στο ρόλο του και ζούσε τις ατάκες που έλεγε ενώ εμείς είμασταν όλοι αρκετά ξύλινοι. Ήξερε που να σταθεί και ποια γωνία τον κολάκευε», επισημαίνει. «Με αυτό το σμόκιν μοιάζει εκπληκτικά στον Τζέιμς Μποντ».

Η ομάδα του είχε παίξει το θεατρικό έργο στο Διεθνές Φεστιβάλτου Λίβερπουλ τον Ιούνιο του 1984.  Η 53χρονη σήμερα Χάνσον Γκάρτνερ θυμάται:  «Μιλούσαμε για το τι θα θέλαμε να κάνουμε όταν θα τελειώναμε το σχολείο. Είπε ότι ο στόχος του ήταν να γίνει ηθοποιός. Το πέτυχε. Η καριέρα του πήγαινε συνεχώς ανοδικά .»

«Πριν από χρόνια, ότι τον είδα στην ταινία του 1998, «Elizabeth» με τον σύζυγό του να μου λέει ότι θα ήταν πολύ καλός ως Τζέιμς Μποντ. «Γέλασα, αλλά ο σύζυγός μου είχε δίκιο.», πρόσθεσε η Γκάρτνερ.

Σε ηλικία 37 ετών, ο Ντάνιελ Κρέγκ έπαιξε την πρώτη του ταινία στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Η πέμπτη και τελευταία του ταινία ως πράκτορας «007», υπό τον τίτλο : «No Time To Die», είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, όμως έχει καθυστερήσει δύο φορές λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοιού.

Η πρώτη του εμφάνιση στον ρόλο του Μποντ έγινε στη ταινία «Casino Royale» κάνοντας εισπράξεις που έφτασαν τα 594.239.066 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η πιο κερδοφόρα κινηματογραφική ταινία από όλες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Όταν ρωτούν τον Κρεγκ ποιος είναι ο αγαπημένος του Τζέιμς Μπόντ, απαντά ο Σον Κόνερι και η αγαπημένη του ταινία: «From Russia with Love» (Από τη Ρωσία με Αγάπη).

Σύμφωνα με μία άλλη συμμαθήτρια του Κρεγκ, την 53χρονη Λίντσει Χολμς «πέρασε από μια φάση εξωστρέφειας , όταν ήταν 13 ή 14 ετών. Με τους μεγάλους ώμους του έτρεχε παριστάνοντας τον Μίκ Τζάγκερ. Όλα τα κορίτσια του έλεγαν πως «δεν είσαι αστείος Ντάνιελ», αλλά ήταν πάντα πολύ γλυκός με αυτά που έκανε».