Ο Salt Bae πουλά 1.500 ευρώ τη μπριζόλα, αλλά θέλει σεφ με… 14 δολάρια την ώρα
2 years, 4 months ago
6

Η αγγελία που σχολιάστηκε…

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός με το παρατσούκλι Salt Bae, προσλαμβάνει έναν σεφ με μόλις 14 ευρώ την ώρα για να του ετοιμάζει τα ακριβά είδη μενού, όπως τις περίφημες μπριζόλες «Golden Giant Tomahawk» που κοστίζουν… 1.700 ευρώ!

Ο Τούρκος σεφ αναζητεί έναν «Chef de Partie», για το νέο εστιατόριο του στο Λονδίνο, το «Nusr-Et» και προσφέρει αμοιβή από 14 έως 16 ευρώ την ώρα, συν τα φιλοδωρήματα! Αυτός ο μισθός, όπως εύστοχα σχολιάζει η Daily Mail,  ισοδυναμεί με μια μερίδα πουρέ πατάτας.

salt-bae-restaurant-low-wage-02

Η αγγελία για τη δουλειά δημοσιεύτηκε στο caterer.com και αναφέρει ότι το εστιατόριο «προσφέρει έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό μισθό».

νουσρετ

«Καταπληκτική ευκαιρία για έναν έμπειρο σεφ De Partie να ενταχθεί στην ομάδα Nusret στο νέο εστιατόριο στο Λονδίνο», έγραφε. «Ως Chef De Partie, θα εργάζεστε με μερικά από τα καλύτερα υλικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό σε ένα από τα πιο διάσημα ψητοπωλεία στον κόσμο» και συνέχιζε πως εκτός απο τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό μισθό ο… τυχερός θα «έχει και εξαιρετικές ευκαιρίες για να αναπτύξει μια παγκόσμια καριέρα».

Μετά το άνοιγμα τον Σεπτέμβριο, το Nusr-Et London στο Knightsbridge, επικρίθηκε έντονα για τις εξωφρενικές τιμές του, οι οποίες περιλαμβάνουν επιδόρπια σε τιμές άνω των 30 ευρώ, αναψυκτικά πάνω από 10 ευρώ, ένα «χρυσό» μπέργκερ στα 130 ευρώ, μπριζόλες που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ και καφέ με 600 ευρώ.

Ο 38 ετών Τούρκος σεφ, έγινε viral το 2017 όταν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να ρίχνει επιδεικτικά αλάτι σε μια φέτα μπριζόλα. Ο εστιάτορας απαριθμεί πάνω από 38 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ανοίξει 17 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.