Ούμα Θέρμαν: Αποκαλύπτει το πιο σκοτεινό μυστικό της
2 years, 6 months ago
6

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η Ούμα Θέρμαν με άρθρο της στην Washington Post, στο οποίο τόλμησε να γράψει για το πιο σκοτεινό μυστικό της, ένα μυστικό που το κρατούσε μέσα της περισσότερα από 30 χρόνια.

Η Ούμα Θέρμαν ανακοίνωσε, λοιπόν, στο άρθρο της ότι έκανε έκτρωση στα 15 της χρόνια. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη ήταν για να εκφράσει τη στήριξή της στις γυναίκες του Τέξας που με τον νέο νόμο της Πολιτείας ουσιαστικά απαγορεύεται να τερματίζουν την εγκυμοσύνη.

Όπως προβλέπεται, από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται στις γυναίκες να κάνουν άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ακόμη και αν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή αιμομιξία.

Στα 51 της χρόνια, η σταρ του Pulp Fiction και του Kill Bill, αποφάσισε με το άρθρο στην Washington Post να μοιραστεί με τον κόσμο τη δική της εμπειρία για να στηρίξει «τις ευάλωτες γυναίκες που πλήττονται από τον νόμο» στο Τέξας, όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Ούμα Θέρμαν Kill Bill
Η Ούμα Θέρμαν στην ταινία “Kill Bill”

Με «λύπη και ένα συναίσθημα που προσεγγίζει τη φρίκη», η ηθοποιός αισθάνθηκε ότι «ήταν ευθύνη της» να εκφραστεί. «Δεν έχω τίποτα να κερδίσω με αυτήν την ομολογία, ίσως έχω πολλά να χάσω», γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο της.

Η Ούμα Θέρμαν, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μανεκέν στα 15 της χρόνια, έγραψε ότι λίγο πριν κλείσει τα 20 χρόνια της έμεινε έγκυος από έναν άνδρα αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της, ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά της. «Ήθελα να κρατήσω το μωρό, αλλά πώς;» διερωτήθηκε.

Σε μια «φριχτή» συζήτηση με τους γονείς της, «αυτό το παιδιάστικο όνειρο της μητρότητας» σκορπίστηκε. Η σχέση με τον άνδρα αυτόν «δεν ήταν βιώσιμη», «η καριέρα μου μόλις ξεκινούσε, δεν είχα τα μέσα να πληρώνω για ένα σταθερό σπίτι, ακόμη και για εμένα. Αποφασίσαμε οικογενειακώς ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη», σημείωσε.

Με τη βοήθεια μιας φίλης της πήγε στην Κολονία όπου ένας Γερμανός γιατρός έκανε την επέμβαση, με τοπική αναισθησία. «Πονούσα φρικτά αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, ντρεπόμουν τόσο πολύ που πίστευα ότι μου αξίζει αυτή η οδύνη…».

«Υπάρχει πολλή οδύνη σ’ αυτήν την ιστορία», τόνισε η Θέρμαν. «Η έκτρωση στην εφηβική μου ηλικία ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου, μου προκάλεσε βαθύ πόνο εκείνη την εποχή και με θλίβει ακόμη και σήμερα».

Ούμα Θέρμαν Pulp Fiction
Η Ούμα Θέρμαν στην ταινία “Pulp Fiction”

Αλλά «δεν μετανιώνω: μου άνοιξε τον δρόμο για μια ζωή γεμάτη από χαρά και αγάπη. Επιλέγοντας να διακόψω εκείνη την εγκυμοσύνη μπόρεσα να ωριμάσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα», υπογράμμισε η ηθοποιός, η οποία αργότερα απέκτησε τρία «μαγικά και υπέροχα» παιδιά.

Σχεδόν 50 χρόνια αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναγνώρισε το δικαίωμα στις Αμερικανίδες να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους, η άμβλωση παραμένει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στη χώρα και ελάχιστες διάσημες γυναίκες τολμούν να πουν δημοσίως ότι έχουν κάνει άμβλωση.

 

enikos.gr