Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη!
3 years, 1 month ago
6

«Μαύρη πρεμιέρα» για τον ηθοποιό!

«Aπασφάλισαν» και όλα θα γίνουν πλέον ρημαδιό!

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τον Πέτρο Φιλιππίδη! Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελληνων Ηθοποιών και οι τρεις τους φέρεται ότι ζητούν τη διαγραφή του από το ΣΕΗ.

Οι εξελίξεις πλέον στον χώρο του θεάτρου είναι καταιγιστικές και η κοινή γνώμη παρακολουθεί αποσβολωμένη όσα διαδραματίζονται, με τον γνωστό πρωταγωνιστή να είναι στο επίκεντρο των καταγγελιών και άπαντες να περιμένουν την αντίδραση του ηθοποιού. Ακόμη δεν έχει γίνουν γνωστές λεπτομέρειες από το περιεχόμενο των καταγγελιών των Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη!

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στις καταγγέλλουσες και τον Φιλιππίδη, πότε και πού, όμως το σίγουρο είναι πως τα Ρίχτερ ήδη ταρακουνούν συθέμελα τον χώρο του ελληνικού θεάτρου!Χθες μάλιστα ο Γιώργος Λιάγκας είχε κάνει γνωστό μέσω της εκπομπής «Πρωινό» πως είναι θέμα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα στοιχεία από την καταγγελία 17 γυναικών, που κατηγορούν πασίγνωστο πρωταγωνιστή για σεξουαλική παρενόχληση, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. «Μία ομάδα 17 γυναικών ηθοποιών πήγε την προηγούμενη εβδομάδα σε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο για να καταγγείλει πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση» είπε ο παρουσιαστής και συνέχισε: «Είναι θέμα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

«Είναι κάποια κακουργήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί και μπορεί να στηριχτεί κατηγορία» τόνισε, με τη σειρά του, ο συνεργάτης της εκπομπής Τάσος Τεργιάκης. Ο συγκεκριμένος πρωταγωνιστής, μάλιστα, φέρεται ότι συνδέεται και με ένα άγνωστο περιστατικό παρενόχλησης σε κεντρική σκηνή της Αθήνας πριν από λίγα χρόνια. Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1: «Ο άνθρωπος αυτός παρενόχλησε σεξουαλικά μια ηθοποιό που έπαιρνε μέρος στην παράσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η πρωταγωνίστρια του έργου, που είχε συνεργαστεί μαζί του στη σκηνοθεσία, μόλις έμαθε το περιστατικό, τον απέλυσε».

Λένα Δροσάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως η διακοπή της συνεργασίας τους είχε πλασαριστεί τότε ως «συναινετικό διαζύγιο». Τελικά όμως κρύβονταν οι «βρομιές» του ηθοποιού από πίσω. Τα στόματα, λοιπόν, άνοιξαν και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος πέφτουν βροχή, με τους ιθύνοντες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) να γεμίζουν σελίδες ολόκληρες με ονόματα καλλιτεχνών που κατηγορούνται από συναδέλφους τους.

Δεν έχουν παραγραφεί

Ορισμένες εξ αυτών αφορούν περιστατικά που συνέβησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί. Ως εκ τούτου, η δυναμική των καταγγελιών εναντίον διάσημου ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος έχει χάσει τον ύπνο του μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι τέτοια που μπορεί να στηριχτεί κατηγορία.

Οπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος μιλώντας στο «Πρωινό» αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 καταγγελίες. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός και συνεχίζοντας έδωσε οδηγίες για το πότε και πώς μπορεί κάποιος συνάδελφός του να προχωρήσει σε καταγγελία, εφόσον το επιθυμεί.

«Από τις 10 έως τη 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό, στο ΣΕΗ. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται εγγράφως. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και τους ψυχολόγους για την καθοδήγηση και τη στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα, να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για τρεις – τέσσερις ανθρώπους ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από το βράδυ της Τετάρτης. Να έρθουν

newsbreak.gr