Πάρης Σκαρτσολιάς: «Ο πατέρας μου είχε τροχαίο, οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές αλλά έφυγε στον ύπνο του»
2 years, 6 months ago
6

Ο Πάρης Σκαρτσολιάς, ο τηλεοπτικό “Μανωλάκης” από το Καφέ της Χαράς έδωσε μία συνέντευξη και αναφέρθηκε στο θάνατο του πατέρα του.

 

Ο Πάρης Σκαρτσολιάς παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» και τον Ανδρέα Θεοδώρου.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων, για το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα.

Πριν από λίγο καιρό έχασες τον μπαμπά σου; Πώς το διαχειρίστηκες όλο αυτό;

Ήταν νέος άνθρωπος, είχε μία χρόνια ασθένεια που εκ των υστέρων μάθαμε ότι θα τον σκότωνε. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολη κατάσταση, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τόσο τη ζωή και ό,τι και αν περνούσε σωματικά, θα πήγαινε για τσίπουρα και θα έλεγε «έλα να πιούμε σε μένα που θα ζήσω άλλα 20 χρόνια». Ήθελε να πηγαίνει σινεμά, διακοπές, παράλληλα με όλα τα φρικτά που του συνέβαιναν. Οπότε δεν σού δίνει την ευκαιρία να απελπιστείς, σού έδινε το αντίθετο. Τελικά έφυγε από κάτι άσχετο, από ένα τροχαίο.

 

Πώς έγινε;

Ήταν ένα σοβαρό τροχαίο στο οποίο δεν έπαθε κανείς τίποτα, μόνο κάτι μελανιές. Πήγε λοιπόν, ο πατέρας μου στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις του βγήκαν καθαρές, αλλά έμεινε προληπτικά. Από το τρακάρισμα ο οργανισμό του είχε πάθει σοκ, όπως συμβαίνει σε πολλούς. Ένα βράδυ κοιμήθηκε και παρότι την επόμενη μέρα ή τη μεθεπόμενη θα έβγαινε, από το σοκ και τις χημειοθεραπείες, άρχισαν ένα ένα τα όργανα να σβήνουν. Έφυγε στον ύπνο του και με τη σκέψη ότι αύριο θα έβγαινε από το νοσοκομείο. Είχε καρκίνο, έκανε χημειοθεραπείες που τον διέλυαν, είχε το τρακάρισμα και παρόλα αυτά οι τελευταίες κουβέντες του ήταν να βγει και να συνεχίσει τις διακοπές του. Δεν έπαιρνε χαμπάρι, ήταν θηρίο. Αυτό είναι ευλογία, πάσα από τον Θεό.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Ο ρατσισμός στην υποκριτική και το κίνημα του #Metoo

Στη συνέχεια, ο Πάρης Σκαρτσολιάς εξομολογήθηκε πως είχε βιώσει ρατσισμό από συναδέλφους του, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε ολοκληρώσει τις δραματικές του σπουδές. Ο ίδιος περιέγραψε τη συμπεριφορά ενός γνωστού ηθοποιού, ενώ παραδέχτηκε πως κατάλαβε εκ των υστέρων την κίνησή του.

 

“Έγινε ένα σκηνικό που το έμαθα εκ των υστέρων. Ένας πολύ γνωστός ηθοποιός από το καστ ρώτησε στο σκηνοθέτη ποια σχολή έχω τελειώσει. Όταν λοιπόν έμαθε ότι δεν έχω, του είπε να με διώξει. Τελικά ο σκηνοθέτης δεν με έδιωξε και τώρα έχω πολύ καλές σχέσεις και με τον έναν και με τον άλλον. Όταν πήγα στη σχολή και είδα τι πραγματικά σημαίνει να είσαι ηθοποιός τον κατάλαβα και τον δικαιολόγησα. Είχε δίκιο, διότι το να παίξεις σε μια παράσταση, σε ένα σίριαλ αν έχεις μια ευχέρεια, μια αντιληπτική ικανότητα, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Αυτό όμως δεν είναι ηθοποιός. Αν δεν σπουδάσεις μένεις εκεί, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο και αυτό δεν είναι θέατρο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περνώντας στο ζήτημα του metoo, ο Πάρης Σκαρτολιάς στήριξε πως δεν έχει δεχτεί παρενόχληση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει τη σημασία του κινήματος. “Έχω την ευλογία να μην μου έχει συμβεί. Είμαι υπέρ οποιουδήποτε κινήματος που έχει ως στόχο τη βελτίωση κάποιων πραγμάτων, δεν είμαι υπέρ οποιουδήποτε κινήματος δημιουργείται για βελτίωση αλλά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω των τρόπων που χρησιμοποιεί. Ελπίζω και θέλω μέσα από όλη αυτή την ιστορία να το πρόσημο να είναι θετικό”.

 

enimerotiko.gr