Παυλίνα Βουλγαράκη στο συνέδριο του Marie Claire: «Βίωσα κακοποιητική σχέση – Με έπειθε ότι εγώ ζω λάθος»
1 year, 6 months ago
6

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποιητική σχέση που βίωσε μετά από την εφηβεία της έκανε η τραγουδίστρια  Παυλίνα Βουλγαράκη από το πάνελ του Συνεδρίου Power Trip του Marie Claire.

«Αργείς να καταλάβεις ότι η κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου σου δεν είναι αγάπη», είπε.

«Στην αρχή», πρόσθεσε, «όταν το υφίστασαι αυτό, νομίζεις ότι ο άλλος το κάνει για το καλό σου. Αλλά στην πραγματικότητα, εκείνος περιμένει να λύσεις μόνη σου το ‘πρόβλημα’, γιατί θεωρεί ότι του ανήκεις. Το χειρότερο είναι ότι σου φυτεύει στον εγκέφαλο έναν τρόπο να βλέπεις τον εαυτό σου όπως εκείνος θα ήθελε να υπάρχεις. Σου φυτεύει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας», είπε..

Η Παυλίνα Βουλγαράκη εξήγησε ότι «σε μια κακοποιητική σχέση υπάρχουν πολλά σημάδια που θα πρέπει να διακρίνεις από την αρχή. Όταν ο άλλος μειώνει τον τρόπο που σκέφτεσαι, όταν σου φέρεται σαν να μην τον αφορά τίποτα από τη ζωή σου, όταν σε μεταχειρίζεται σαν μαριονέτα, όταν προσπαθεί να σε ‘τιμωρήσει’ με τη σιωπή του ώστε να σκέφτεσαι εσύ ότι έχεις κάνει κάτι λάθος -όλα αυτά είναι σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Αλλά, όταν πια τα πράγματα φτάνουν στον ανοιχτό εκβιασμό, θα πρέπει να φύγεις. Σε ό,τι με αφορά, εγώ είχα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα να μιλήσω: Δεν άντεχα να στεναχωρήσω τους δικούς μου. Νόμιζα πως ήμουν αρκετά δυνατή ώστε να το διαχειριστώ μόνη μου. Προφανώς έκανα λάθος».

protothema.gr