Ποια μάρκα είναι η πιο επιθυμητή παγκοσμίως;
2 years, 5 months ago
6

Ωστόσο, τα δεδομένα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έχουν αλλάξει άρδην και δεν είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα δείχνει πως η Tesla είναι η μάρκα με τη μεγαλύτερη δημοφιλία ανά χώρα. Είναι η μάρκα-φαινόμενο της οποίας η επιτυχία πιστώνεται τόσο στα προϊόντα της, όσο και στο δαιμόνιο μεγαλόμετοχό της, τον Elon Musk.

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω ενδιαφέροντα εικονογραφήματα το πράσινο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (όπως και στην Ελλάδα) και είναι αυτό της Tesla. Παραδόξως, η αμερικανική εταιρία εκτοπίζεται από την Jeep (με το κόκκινο) στις αγορές της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) και της Αυστραλίας.

Η Bugatti, η Ferrari, η Lamborghini και η Mercedes είναι μερικές από τις μάρκες που ξεχωρίζουν σε χώρες όπως η Κροατία (λογικό μετά τη συγχώνευση με τη Rimac), την Βραζιλία, την Τουρκία(!) και την Γερμανία (επικράτησε της BMW), αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον έχει η δημοφιλία της Toyota στη Ναμίμπια, της Kia στη Σλοβακία (άλλωστε στη Ζιλίνα βρίσκεται το εργοστάσιο της μάρκας), της Honda στην Ταϊλάνδη, της Mini στη Βρετανία και της Dacia στο Μαρόκο.

Τέλος να πούμε πως τα εικονογραφήματα προέρχονται από την Peter Vardy, μια εταιρία από την Σκωτία που δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ τα δεδομένα βασίζονται στη συλλογή στοιχείων της Google από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

newsauto.gr