Πηγή Δεβετζή: «Μου έλεγαν δεν κάνεις για αθλήτρια, πήγαινε στο χωριό σου να πλύνεις πιάτα»
3 years, 12 days ago
6

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν καλεσμένη η Πηγή Δεβετζή, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες και τις άσχημες συμπεριφορές που έχει βιώσει στο χώρο του αθλητισμού.

 

«Με έφτυσαν και μου είπαν πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο»

«Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες, απλά μια χαρά μπορεί να κρύψει τις λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη από την ομοσπονδία και τελικά σε πιστεύουν μόνο ο προπονητής και η οικογένεια σου, φυσικά και με έχει πληγώσει πάρα πολύ. Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια σε αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με “έφτυσαν” και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο, δεν κάνεις για αθλήτρια”, εκεί είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994 όταν κατέβηκα στην Αθήνα για να μπω στην εθνική ομάδα», είπε η Πηγή Δεβετζή.

«Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας;” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου. Πέρασα δύσκολα. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις. Ναι, είχαν πει ότι “δεν κάνει για αθλήτρια, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα”».

enimerotiko.gr