Πιθανότερος ο χωρισμός για τα ζευγάρια που προτιμούν ακριβές γαμήλιες τελετές
1 year, 2 months ago
6

Ένα σχετικά καλό νέο έρχεται από έρευνες οικονομικών επιστημόνων των ΗΠΑ, το οποίο αφορά στο γάμο και το budget που έχει να διαθέσει το κάθε ζευγάρι.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Andrew Francis-Tan και Hugo M Mialon, οι οποίοι μελέτησαν τους γάμους 3.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεννήθηκε το συμπέρασμα πως τα ζευγάρια που ξόδεψαν μια περιουσία στην οργάνωση του γάμου τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στο διαζύγιο.
Η έρευνα μάλιστα έχει να παραθέσει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, με το κόστος που έχει το δαχτυλίδι αρραβώνων, για παράδειγμα, να είναι αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο θα διαρκέσει ο γάμος, ειδικά αν το δαχτυλίδι κόστισε πάνω από £1,500.
«Συγκεκριμένα, από το δείγμα αντρών που εξετάσαμε, όσοι ξόδεψαν χρήματα από $2,000 (£1,500) έως $4,000 (£3,00) για το δαχτυλίδι που έκαναν την πρόταση, είχαν 1.3 πιθανότητα περισσότερο να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με εκείνους που έδωσαν από $500 (£376) μέχρι $2,000 (£3,000)».
Αν ισχύει η συγκεκριμένη έρευνα, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για το πώς θα κάνουμε την ημέρα του γάμου μας μια υπερπαραγωγή που θα μας κοστίσει όλες μας τις οικονομίες.