Πολ Νιούμαν: Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι η σύζυγός του, τον έκανε «σεξουαλικό ζώο»
1 year, 5 months ago
6

Ο Πολ Νιούμαν είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τη σεξουαλική ζωή που μοιραζόταν με την επί 50 χρόνια σύζυγό του, Τζοάν Γούντγουορντ, στα επερχόμενα μεταθανάτια απομνημονεύματά του με τίτλο «Paul Newman: The Extraordinary Life of An Ordinary Man».

Τα απομνημονεύματα βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με την οικογένεια του Νιούμαν, τους φίλους, τους συναδέλφους και σε δηλώσεις που έγιναν από τον ίδιο τον ηθοποιό, πριν τον θάνατό του, το 2008.

Paris_Blues-13345

Στο βιβλίο ο Νιούμαν, ο οποίος είναι γνωστός για τις κλασικές του ταινίες, όπως οι «Butch Cassidy and the Sundance Kid», «Cool Hand Luke» και «The Sting», είχε αναφερθεί για την ιδιότητά του ως σύμβολο του σεξ, κάτι που, όπως είχε πει, οφείλονταν στη Γούντγουορντ.

«Η Τζόαν γέννησε ένα σεξουαλικό πλάσμα» ανέφερε ο αείμνηστος ηθοποιός σε ένα απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από το περιοδικό People. «Αφήσαμε ένα ίχνος λαγνείας παντού, σε ξενοδοχεία και δημόσια πάρκα».

 

Το βιβλίο εμβαθύνει στις πρώτες ανασφάλειες του Νιούμαν κατά τα εφηβικά του χρόνια, τότε που χρειαζόταν ειδική άδεια για να ενταχθεί στην ομάδα ποδοσφαίρου γυμνασίου, λόγω του ότι ήταν μικροκαμωμένος. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός αναφερόταν και στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και sτις πρώιμες αποτυχίες του με τις γυναίκες: «Ένιωθα φρικιό. Τα κορίτσια νόμιζαν ότι ήμουν ένα αστείο».

Ωστόσο, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι όλα αυτά άλλαξαν, μετά τη γνωριμία με τη Τζοάν Γούντγουορντ το 1953, όταν συναντήθηκαν στο έργο του Γουίλιαμ Ίνγκε «Πικ-νικ».

Εκείνη την εποχή, ο Νιούμαν ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο Τζάκι Γουάιτ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Σκοτ, τη Σούζαν και τη Στέφανι. Ωστόσο, η έλξη του για τη Γούντγουορντ αποδείχθηκε πολύ δυνατή: «Από το να μην είμαι σεξουαλικός, πέρασα σε κάτι εντελώς άλλο» είχε αναφέρει.

joanne_woodward_paul_newman111
Κλείσιμο

Ο Νιούμαν και η Γουάιτ χώρισαν το 1958 και παντρεύτηκε τη Γούντγουορντ την ίδια χρονιά στο Λας Βέγκας. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι το ζευγάρι όταν γύρισε στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς, η κύρια κρεβατοκάμαρα είχε ένα διπλό κρεβάτι, το οποίο έγραφε από πάνω «Η καλύβα του έρωτα».

«Ακόμα και αν ερχόντουσαν τα παιδιά μου, η Νελ, η Μελίσα και η Κλέα, πηγαίναμε στην “Καλύβα του Έρωτα” αρκετές νύχτες την εβδομάδα».

Η Γούντγουορντ και ο Νιούμαν έμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατο του Χολιγουντιανού ηθοποιού σε ηλικία 83 ετών και πρωταγωνίστησαν μαζί  σε 16 ταινίες.

Τα απομνημονεύματα ξεκίνησαν ως ένα κοινό έργο μεταξύ του Νιούμαν και του στενού του φίλου, σεναριογράφου Στιούαρτ Στερν, το 1986. Το έργο διήρκεσε πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Στερν συνέταξε την ιστορία της ζωής του αείμνηστου ηθοποιού.

protothema.gr