Πολιτική παρακμή – Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε τρομαγμένη κότα τον Τζέρεμι Κόρμπιν
6 months, 13 days ago
6

Στις 31 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να αποφασίσει η Βρετανία τη σχέση που θα έχει από κει και μετά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πάμε σε ένα deal που θα αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους και θα διατηρεί σε μια εύκολη κατάσταση τα εμπορικά ζητήματα και τις μετακινήσεις των ανθρώπων ή θα πάμε σε Hard Brexit και θα διασαλευτούν τα πάντα στο Νησί και ιδίως τη Βόρειο Ιρλανδία;

Ο Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί το δεύτερο. Όμως όλη η πολιτική σκηνή της χώρας, ακόμα και μέλη των Τόρηδων, αντιλαμβάνονται ότι το Hard Brexit θα είναι καταστροφικό. Γι΄αυτό και στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο που προτείνεται από τον Κόρμπιν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα και το επίπεδο έχει πέσει στο πάτωμα. Ιδίως από την πλευρά του Μπόρις…Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν «τρομαγμένη κότα» και «δειλό», χρησιμοποιώντας το υποτιμητικό slang «great big girl’s blouse». Όλα αυτά γιατί θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που προτείνεται από την αντιπολίτευση είναι νομοσχέδιο παράδοσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εμείς βλέπουμε τους φίλους μας στην Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Βερολίνο. Αυτός βλέπει φίλους στο Κρεμλίνο, την Τεχεράνη και το Καράκας. Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

Σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς του Τζόνσον ο Κόρμπιν επιχείρησε να κρατήσει ένα επίπεδο και να μην ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

«Ο Τζόνσον δεν έχει σχέδιο για μια νέα συμφωνία, καμία εξουσία και καμία πλειοψηφία. Αν κάνει στη χώρα ό,τι έκανε στο κόμμα του ο κόσμος έχει πολύ μεγάλο λόγο να φοβάται».