Πώς θα σταματήσετε να ζηλεύετε το σύντροφό σας
8 months, 10 days ago
6

Η ζήλια είναι σαν ένα μικρό τερατάκι που μπαίνει μέσα μας χωρίς να το θέλουμε και μας αναστατώνει, οδηγώντας πολλές φορές τη σχέση μας σε ρήξη. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το συναίσθημα της ζήλιας. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

Καταρχάς πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, γιατί μπορεί τελικά να μην είναι ζήλια και να το έχετε ερμηνεύσει λάθος. Αν για παράδειγμα σας ενοχλεί που ο σύντροφός σας περνάει πολλές ώρες με τους φίλους του δεν σημαίνει ότι ζηλεύετε. Αυτό που πραγματικά θέλετε είναι να σας δίνει περισσότερη σημασία. Αν όμως νιώθετε φθόνο κάθε φορά που επιβραβεύουν το σύντροφό σας, τότε ζηλεύετε και είναι λάθος. Αντιθέτως θα πρέπει να χαίρεστε που έχετε επιλέξει το συγκεκριμένο άνθρωπο για να είναι στη ζωή σας και να νιώθετε περήφανες. Μη ξεχνάτε ότι ο ανταγωνισμός δεν ταιριάζει σε μια υγιή σχέση.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε έναν καβγά λόγω της ζήλιας, πρέπει να ελέγξετε αυτό το συναίσθημα και να συζητήσετε με το σύντροφό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε λογικά πριν ξεσπάσετε σε εκείνον και μετά το μετανιώσετε. Σημασία έχει να εμπιστεύεστε τον άλλον, γιατί όταν το έτερο ήμισυ νιώθει ότι του έχετε εμπιστοσύνη, καταλαβαίνει ότι έχετε αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι κτήμα σας και με το να τον καταπιέζετε το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον πνίγετε. Σε μια ευτυχισμένη σχέση οι άνθρωποι δεν μένουν μαζί επειδή φοβούνται ή νιώθουν ανασφαλείς, αλλά επειδή έχουν βρει αυτό που χρειάζονται να αισθάνονται πλήρεις.

Τέλος αν δεν μπορείτε να αποτρέψετε τα συναισθήματα της ζήλιας, τότε αποδεχτείτε ότι τα βιώνετε αλλά μην τα αφήσετε να σας παρασύρουν. Ο θυμός και ο φθόνος που προκαλούνται από τη ζήλια σίγουρα δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.