Πρίγκιπας Χάρι: «Ο θάνατος της μητέρας μου άφησε ένα τεράστιο κενό μέσα μου»
2 years, 5 months ago
6

Ο δούκας του Σάσεξ περιέγραψε τον πόνο που ένιωσε όταν «έφυγε» η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον πρόλογο του βιβλίου «Hospital by the hill», ένα βιβλίο γραμμένο για τα παιδιά των υγειονομικών που «χάθηκαν» στην πανδημία

Τον πόνο που άφησε στην ψυχή του ο αναπάντεχος θάνατος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών, περιγράφει με ξεχωριστή ευαισθησία ο πρίγκιπας Χάρι στον πρόλογο του βιβλίου «Hospital by the hill», το οποίο αναφέρεται στα παιδιά των υγειονομικών, που οι γονείς τους «χάθηκαν» ενώ έδιναν μάχη στην πρώτη γραμμή ενάντια στον κορωνοϊό. Το βιβλίο «Hospital by the hill» περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού που η μητέρα του εργαζόταν σε νοσοκομείο και έχασε τη ζωή της εν μέσω της πανδημίας από τη νόσο Covid – 19.

«Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχεις χάσει τον γονιό σου ή κάποιον αγαπημένο σου και ενώ επιθυμώ να είχα τη δύναμη να σε αγκαλιάσω αμέσως τώρα, ελπίζω αυτή η ιστορία να μπορέσει να σε παρηγορήσει γνωρίζοντας πως δεν είσαι μόνος. Όταν ήμουν νεαρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Εκείνη την περίοδο δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ και αυτό άφησε ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Ξέρω πώς νιώθεις και θέλω να σε διαβεβαιώσω πως με τον καιρό αυτό το κενό θα γεμίσει με πολλή αγάπη και υποστήριξη», γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο δούκας του Σάσεξ και επισημαίνει ότι μπορεί τα αγαπημένα πρόσωπα να «φεύγουν», αλλά «πάντα θα είναι μαζί σας και πάντα θα τους “κουβαλάτε” μέσα σας».

Το βιβλίο έγραψε ο Βρετανός συγγραφέας Κρις Κόναγκτον και αναμένεται να δοθεί δωρεάν στους νέους που έχασαν τους γονείς τους εν μέσω της πανδημίας αρχής γενομένης από την Τρίτη 23 Μαρτίου, που ανακηρύχθηκε ως Εθνική Ημέρα Μνήμης από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για να τιμηθεί η επέτειος του ενός έτους από την έναρξη του lockdown στη Βρετανία.

Ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας έγραψε τον συγκινητικό πρόλογο του βιβλίου μετά από πρόταση της Σάλι Στάνλεϊ, υπεύθυνης της φιλανθρωπικής οργάνωσης Simon Says για την στήριξη όσων πενθούν τον θάνατο δικών τους ανθρώπων. Αν και μετά την συνέντευξη – «βόμβα» του Βρετανού γαλαζοαίματου και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, το ρήγμα στην σχέση του Χάρι με τον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, δείχνει να βαθαίνει όλο και περισσότερο, οι δύο γιοι της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα αναμένεται να βρεθούν και πάλι μαζί τον προσεχή Ιούλιο στα αποκαλυπτήρια της προτομής της, η οποία θα τοποθετηθει στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον.

protothema.gr