Πριγκιπικός γάμος στην Αθήνα το Σάββατο
2 years, 6 months ago
6

Πριγκιπικός γάμος στην Αθήνα το προσεχές Σάββατο.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη θρησκευτική τελετή του πρίγκιπα Φιλίππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την Ελβετίδα σύντροφό του, Νίνα Φλορ, στη Μητρόπολη.

Της Χρύσας Κακιώρη

Μετά τον πολιτικό γάμο στο Σεντ Μόριτζ τον περασμένο Δεκέμβριο και το πάρτι στο Κέιμπριτζ τον Μάιο, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Ελβετίδα σύντροφός του, Νίνα Φλορ, θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με θρησκευτικό γάμο το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το πρώτο μεγάλο βήμα στη σχέση τους είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020, όταν, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ιθάκη, ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν και απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με το υπερσύγχρονο πολυτελές γιοτ «Nina J», επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης.

Ο γάμος και η δεξίωση

Παρότι ο Φίλιππος και η Νίνα κρατούν μακριά από τη δημοσιότητα τα σχέδια του γάμου τους, είναι γνωστό ότι όλες οι προετοιμασίες έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Οι στολισμοί, τα μενού, η ζωντανή ορχήστρα, το sitting των λαμπερών καλεσμένων που θα έρθουν από όλα τα σημεία του πλανήτη. Την παραμονή του γάμου θα δοθεί ένα welcome δείπνο σε ένα ονειρικό σκηνικό στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Η δεξίωση που θα ακολουθήσει το μυστήριο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο, ενώ οι τριήμεροι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Oμιλο Ελλάδας, όπου τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία γιόρτασαν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένεται να είναι γνωστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και, βέβαια, εκτός από τους γονείς του ζευγαριού, η λίστα περιλαμβάνει τα αδέρφια και τα ανίψια του Φιλίππου: Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος-Μοράλες Κιντάνα, ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί-Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους, ανάμεσά τους και η ΜαρίαΟλυμπία, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο αρραβωνιαστικός της Μάθιου Κούμαρ.

πριγκιπικός γάμος

Όσον αφορά την παρουσία στον γάμο των μελών της δανέζικης και της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, που περιλαμβάνει τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας κα την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη (οι οποίες είναι αδελφές του τέως βασιλιά), τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι νονοί του Φιλίππου στη βάπτισή του το 1986 ήταν ο δούκας του Εδιμβούργου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, η ινφάντα Ελένα της Ισπανίας, ο πρίγκιπας Κίριλ της Βουλγαρίας και η λαίδη Ρόμσεϊ, που σήμερα έχει τον τίτλο της κόμισσας Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας.

Η τιάρα-κειμήλιο
Οι εικασίες στα ΜΜΕ του εξωτερικού σχετικά με τον αν η εντυπωσιακή νύφη θα φορέσει την τιάρα-κειμήλιο της Άννας-Μαρίας έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Μαρί Σαντάλ, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Παύλο τον Ιούλιο του 1995, και η Τατιάνα Μπλάτνικ, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Νικόλαο τον Αύγουστο του 2010, αντίστοιχα, φόρεσαν την ίδια τιάρα στη γαμήλια τελετή τους. Πρόκεται για την Antique Corsage Tiara, οικογενειακό κειμήλιο και ένα από τα προσωπικά κοσμήματα της Αννας-Μαρίας, που τη δάνεισε στις δύο νύφες της για τη μεγάλη ημέρα.

Ο Φίλιππος θα είναι το πρώτο μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας που θα παντρευτεί στη Μητρόπολη Αθηνών μετά το τέλος της μοναρχίας. Οι παππούδες του, ο βασιλιάς Παύλος και η βασίλισσα Φρειδερίκη, οι γονείς του και ο θείος και η θεία του, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, παντρεύτηκαν επίσης στον ίδιο ναό. Η ελβετικής καταγωγής 34χρονη Νίνα Φλορ και ο Φίλιππος αναμένεται να ταξιδέψουν από το Λονδίνο, όπου μένουν μόνιμα, με ιδιωτικό αεροσκάφος. Θυμίζουμε ότι στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 λόγω της πανδημίας το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ιδιωτική πολιτική τελετή στο Σεντ Μόριτζ, παρουσία μόνο δύο μαρτύρων, τους τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του Τόμας Φλορ.

Τον περασμένο Μάιο, παρέθεσαν δεξίωση στην καρδιά της αγγλικής υπαίθρου, στο Stibbington House του Κέιμπριτζ, στο σπίτι της καλής τους φίλης και αρθρογράφου της «Vogue», Αλις Νέιλορ-Λέιλαντ, και του συζύγου της, Τομ.

 

 

enikos.gr