Ρέμος – Πηλαδάκης: Ξανά στο σφυρί και με «έκπτωση» η έκταση στο Κορωπί
1 year, 8 months ago
6

την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου θα χτυπήσει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί – Αυτή τη φορά υπάρχει και έκπτωση 20%, όχι βέβαια γιατί βρισκόμαστε στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, αλλά γιατί έχουν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί

Για τέταρτη φορά που μένει να φανεί αν θα είναι και η… φαρμακερή βγαίνει στο σφυρί η έκταση του Αντώνη Ρέμου και του Κώστα Πηλαδάκη στο Κορωπί.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου θα χτυπήσει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί. Αυτή τη φορά μάλιστα υπάρχει και έκπτωση 20%, όχι βέβαια γιατί βρισκόμαστε στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, αλλά γιατί ακριβώς έχουν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί. Έτσι «η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας τοιαύτης, ήτοι στο ποσό ευρώ 633.600 ευρώ», όπως αναφέρεται στη νέα δήλωση επίσπευσης.

Η έκταση στο Κορωπί

Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων της εταιρείας “R.& P. Real Estate Investments”.

Το οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Κρωπίας Αττικής, στη θέση «ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΦΑΡΤΑ ΜΑΝΤΡΑ ΤΣΕΒΑΛ» επί της οδού Ηφαίστου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου και εντός βιομηχανικής ζώνης και δεν είναι υπόχρεο εισφοράς σε γη και χρήμα.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, η συγκεκριμένη ιδιοκτησία δεν προέρχεται από κατάτμηση, δεν ρυμοτομείται, δεν απαλλοτριώνεται, δεν υφίσταται δουλεία και δεν ανήκει σε παραδοσιακή περιοχή.

Κατά το παρελθόν μάλιστα είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το οικόπεδο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και εντός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.α.).

Αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008 και βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, από τις 7 Ιουλίου 2009. Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021 για 200.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία του όλου αγροτεμαχίου υπολογίστηκε στα 2.933.000 ευρώ και για το 30% στις 792.000 ευρώ, που ήταν και η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς.

Η «R.& P. Real Estate Investments»

Η εταιρεία “R.& P. Real Estate Investments” (Ρ.&Π. Επενδύσεις Ακινήτων Α.Ε.), η επωνυμία της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μετόχων της, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής και ο επιχειρηματίας συνδέονται με στενή φιλία ενώ είναι και κουμπάροι.

Σύμφωνα με το καταστατικό της στους σκοπούς της περιλαμβάνονται η αγορά, πώληση, μίσθωση, υπομίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, εγκαταστάσεων, η διαχείριση επ’ αμοιβή ακινήτων πάσης φύσεως, η οικιστική ανάπτυξη γης, καθώς και η ανέγερση κτιρίων παντός είδους σε ακίνητα δικά της ή ξένα.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2020, η εταιρεία είχε μηδενικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας ζημιές ύψους 859.278 ευρώ, ενώ εμφάνιζε πάγια αξίας 15,74 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, είχε υποχρεώσεις ύψους 14,23 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 10 Οκτωβρίου 2021, έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 270.000 ευρώ. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 899.020 ευρώ διαιρούμενο σε 89.902 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας δέκα 10 ευρώ εκάστη.

newmoney.gr