Ρόμπερτ ντε Νίρο: Γλίτωσε τη μισή του περιουσία από τα… νύχια της πρώην
2 years, 1 month ago
6

Δικαστική νίκη για τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά της τέως συζύγου του, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Γκρέις Χάιταουερ δεν δικαιούται τη μισή περιουσία του Χολιγουντιανού αστέρα, την οποία απέκτησε στη διάρκεια του γάμου τους, είτε από ταινίες είτε από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Χάιταουερ, βάσει του προγαμιαίου συμφωνητικού τους το 2004, δικαιούται τα μισά από τα κέρδη του Ρόμπερτ ντε Νίρο τα οποία απέκτησε αυτός στη διάρκεια του γάμου τους. Όπως υποστήριξε η τέως σύζυγος του Ντε Νίρο έπρεπε τα περιουσιακά τους στοιχεία να μοιραστούν ισομερώς.

Ρόμπερτ ντε Νίρο - Γκρέις Χάιταουερ
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο με την τέως σύζυγό του, Γκρέις Χάιταουερ

Ωστόσο, το Εφετείο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Γκρέις Χάιταουερ, επικυρώνοντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση του Εφετείου «το εισόδημα του συζύγου που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου και άλλα επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποτελούν χωριστή περιουσία του».

Τον Φεβρουάριο ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, Μάθιου Κούπερ, σε γραπτή του απόφαση είχε σημειώσει ότι το προγαμιαίο συμβόλαιο «επιβεβαιώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος [του Ντε Νίρο] που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου, από την υποκριτική, την παραγωγή ταινιών ή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία του».

Ντε Νίρο Γκρέις
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο με την τέως σύζυγό του, Γκρέις Χάιταουερ

Παρά τη δικαστική της ήττα η τέως σύζυγος του Ρόμπερτ ντε Νίρο θα φύγει από αυτόν τον γάμο με αρκετά εκατομμύρια στον λογαριασμό της, βάσει του συμφωνητικού τους, σύμφωνα με το οποίο το ζευγάρι θα πρέπει να πουλήσει το αξίας 20 εκατ. δολαρίων σπίτι τους. Από αυτή την πώληση τα 6 εκατ. δολάρια θα πάνε για την αγορά οικίας της επιλογής της Χάιταουερ, όπου θα ζει με τα δυο τους παιδιά.

Επίσης, ο ντε Νίρο έχει συμφωνήσει να της καταβάλλει ένα εκατ. δολάρια ετησίως ως διατροφή μέχρι να ξαναπαντρευτεί ή μέχρι ένας από τους δύο πεθάνει. Η δικηγόρος του Ντε Νίρο σημείωσε “η απόφαση μιλά μόνη της, προφανώς και συμφωνούμε με το συμπέρασμα”.

Τον Απρίλιο έγινε γνωστό ότι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο εργάζεται μέχρι θανάτου για να ικανοποιήσει τα εξεζητημένα γούστα της αποξενωμένης συζύγου του, καθώς η Γκρέις Χάιταουερ είχε “απεριόριστη δίψα για Stella McCartney” και “διαμαντένια δαχτυλίδια αξίας 1 εκατ. δολαρίων”, όπως είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος του στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο 77χρονος σταρ αντιμετώπιζε και πάλι προβλήματα με την Εφορία με τους μισθούς από τις δύο τελευταίες ταινίες του να πηγαίνουν σε πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων και δεν μπορούσε να ακολουθεί τον ακριβό τρόπο ζωής της Γκρέις.

Ο δικηγόρος της Χάιταουερ επέμενε ότι ο Ντε Νίρο, μετά την κατάθεση διαζυγίου το 2018 συνέχιζε να κάνει περικοπές στα ποσά που έστελνε στην τέως σύζυγό του, περιλαμβανομένου του κόστους της πιστωτικής της κάρτας, από 375.000 δολάρια τον μήνα σε μόλις 100.000 δολάρια τον μήνα.

 

enikos.gr