Ρόχας: Υπάρχουν νέες καταγγελίες για γνωστά ονόματα σε σπουδαίες θέσεις
3 years, 15 days ago
6

Ο Ζαχαρίας Ρόχας ανέφερε ότι η εισαγγελία έχει ζητήσει από το ΣΕΗ, να δώσει όλες τις καταγγελίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, ακόμη κι αν έχουν παραγραφεί

Την απομάκρυνση του ηθοποιού Νίκου Νικολάου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,  σχολίασε ο ηθοποιός και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Ζαχαρίας Ρόχας, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο και την παρεξήγηση του υπουργείου Πολιτισμού με το ΣΕΗ.

«Το Υπουργείο ζήτησε να κατατεθεί ο φάκελος για τον κύριο Νικολάου σε αυτούς.  Αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει το ΣΕΗ. Το ΣΕΗ πρέπει να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, όπως το έκανε και έστειλε μια ανακοίνωση στον κύριο Γιατρωμανωλάκη πως αν θέλει να προμηθευτεί τα στοιχεία αυτά, να τα ζητήσει από τον εισαγγελέα», ανέφερε ο Ζαχαρίας Ρόχας αρχικά ξεκαθαρίζοντας την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε αναφορικά με την υπόθεση  του Νίκου Νικολάου.

Σε ότι αφορά στην αναστολή των καθηκόντων του ηθοποιού: «Επειδή μετέχω στο ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος νομίζω ότι καλά έπραξε. Θα έπρεπε ο άνθρωπος να μπει σε ένα καθεστώς αναστολής μέχρι να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει ενδεχομένως την αθωότητα του».

«Υπάρχει μια καταγγελία, η οποία είναι παραγραμμένη στον χρόνο και έχει γίνει πριν από 20-25 χρόνια. Η υπόθεση έχει πάει όμως στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ», ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Ελα Χαμογέλα».

Πρόσθεσε δε ότι : «Υπάρχουν πολλές καταγγελίες στο ΣΕΗ που θα πρέπει όμως να αξιολογηθούν» και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε μια κορύφωση και δεν ξέρω τι θα συμβεί. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν γεγονότα που έχουν παραγραφεί. Σταμάτησαν κάποιοι από αυτούς να κακοποιούν ηθοποιούς την τελευταία δεκαετία; Δεν νομίζω. Η σκέψη μου είναι μήπως οι νεότεροι που έχουν υποστεί ή υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές δεν βγαίνουν να το πουν γιατί φοβούνται για την καριέρα τους που είναι σε εξέλιξη».

Ο Ζαχαρίας Ρόχας ανέφερε μάλιστα ότι η εισαγγελία τους έχει ζητήσει να τους δώσουν όλες τις καταγγελίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, ακόμη κι αν έχουν παραγραφεί: «Οι καταγγελίες αφορούν πρόσωπα που έχετε ακούσει κι άλλα που δεν έχετε ακούσει και είναι σημαντικά και σε σπουδαίες θέσεις. Θα ανοίξουν τα στόματα έτσι κι αλλιώς», είπε τέλος ο γνωστός ηθοποιός και μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ.

in.gr