Ρον Μος – Στα 69 του με… τόλμη και γοητεία ο «Ριτζ Φόρεστερ»
2 years, 6 months ago
6

Ήταν ένα από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Τα περιοδικά είχαν άπειρες φωτογραφίες του, που τόσο πολύ ήθελαν τα εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο, που λύγιζαν στη γοητεία του.

Ο λόγος για τον Ρον Μος, έναν από τους πρωταγωνιστές της αμερικανικής σαπουνόπερας «Τόλμη και Γοητεία» του αμερικανικού δικτύου CBS, που προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα.

Ο Ρον Μος υποδυόταν επί 25 χρόνια τον Ριτζ, τον πρωτότοκο γιο της οικογένειας Φόρεστερ και καθημερινά απασχολούσε τους θεατές η θυελλώδης σχέση του με την Μπρουκ Λόγκαν.

Σήμερα στα 69 του χρόνια ο ηθοποιός παραμένει γοητευτικός, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργός και στα social media.

Ο ηθοποιός ανεβάζει στο Instagram βίντεο και φωτογραφίες, από τις διακοπές του και σε ένα από αυτά τον βλέπουμε να συμμετέχει σε μια παραδοσιακή τελετή μαζέματος των σταφυλιών στην Βουλγαρία με την παρουσία ιερέα και τη συμμετοχή χορευτριών.

Ο ίδιος δηλώνει πανευτυχής που ζει τέτοιες εμπειρίες και μάλιστα γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι Βούλγαροι ξέρουν να ζουν τη ζωή.

 

Αν κι έχει μείνει γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά Τόλμη και Γοητεία, η μεγάλη του αγάπη είναι μουσική και το τραγούδι.

Γεννήθηκε το 1952 στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε στο χώρο του θεάματος. Από πολύ μικρός άκουγε μανιωδώς Beatles και στα 11 άρχισε να μαθαίνει ντραμς, κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Tο 1976 σε ηλικία 24 χρόνων σχημάτισε με τρεις μουσικούς το συγκρότημα Player.

Μέσα σε ένα γκαράζ στο Χόλιγουντ άρχισαν να γράφουν και να προβάρουν τα τραγούδια τους.

Σύντομα κυκλοφόρησαν δίσκο. Ένα από τα τραγούδια τους ήταν το “Baby Come Βack” που το 1979 έμεινε για τρεις εβδομάδες στην κορυφή των charts, με τον Ρον στο μπάσο και τα φωνητικά.

Η υποκριτική ήρθε στη ζωή του το 1983 όταν έπαιξε σε μια ιταλική ταινία περιπέτειας. Τότε ήταν που άφησε τους Player. Tο φιλμ ωστόσο δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε ταινίες δεύτερης διαλογής, σειρές και διαφημιστικά.

Το 1987 του έγινε η πρόταση να πρωταγωνιστήσει στην Τόλμη και Γοητεία από την οποία έφυγε το 2012 μετά από διαφωνίες με την παραγωγή για το ύψος του μισθού του αλλά και επειδή όπως είπε, ήθελε να κάνει «κάτι άλλο, επιτέλους». Το 2015 εμφανίστηκε σε μια άλλη βελγική σαπουνόπερα και τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστεί και υπογράφει την παραγωγή στην αμερικανική σειρά The Bay ενώ συνεχίζει να παίζει με τους Player σε διάφορα φεστιβάλ.

Τη μουσική δεν την άφησε ποτέ. Ακόμα κι όταν διαλύθηκαν για λίγο καιρό οι Player, συνέχισε να γράφει τραγούδια. Έχει κάνει δυο προσωπικά άλμπουμ που σημείωσαν επιτυχία κυρίως στην Αυστραλία όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Το 2010 ο Mος συμμετείχε στο ιταλικό «Dancing with the Stars» όπου πήρε τη δεύτερη θέση.