Σάββας Πούμπουρας – Η εξομολόγηση για τη μάχη με την κατάθλιψη
2 years, 1 month ago
6

Για την κατάθλιψη και τους τρόπους αντιμετώπισής της μίλησαν στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μου» ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και η ψυχολόγος υγείας Άννα Χατζηδημητρίου.

«Αυτό που συνέβαινε είναι ότι είχα έντονα ενοχικά συναισθήματα. Ξυπνούσα κάθε πρωί, γεμάτος ενοχές για το τι δεν έκανα καλά την προηγούμενη ημέρα και ποιους δεν είχα ευχαριστήσει. Θες να ευχαριστήσεις τους πάντες, αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο, και το δεύτερο είναι ότι θες να αρέσεις σε όλους, κάτι το οποίο δεν γίνεται. Θεωρώ ότι κάθε σκέψη είναι δηλητήριο. Μιλάω για τις σκέψεις που ως επί το πλείστον είναι αμφιβολία, άγχος, δίλημμα» ανέφερε αρχικά ο παρουσιαστής.

«Όταν έπεφτα για ύπνο, έλεγα “ας μη ξυπνήσω αύριο” για να μη βιώσω όλα αυτά τα πράγματα. Όταν συνεχιζόταν αυτό το μοτίβο, έπρεπε να χρησιμοποιώ άλλους δρόμους για να ξεχνάω -γιατί ξεχνάς όταν είσαι σε καταστολή-. Έπινα αλκοόλ τότε» συνέχισε ο Σάββας Πούμπουρας.

«Φαινομενικά ήμουν ok, έβγαλα χρήματα, στις διακοπές μου περνούσα καταπληκτικά, είχα ερωτικές σχέσεις, περνούσα φανταστικά στο σεξουαλικό κομμάτι, αλλά όταν έκλειναν τα φώτα και ήμουν μόνος με τον εαυτό μου, εκεί άρχισα να δουλεύω πολύ τα πράγματα στο κεφάλι μου και δημιουργούσα προβλήματα. Δεν είχα στοχοπροσήλωση, δεν είχα ξεκάθαρο το που πάω, ήμουν χαομένος».

Όπως εξομολογήθηκε ο Σάββας Πούμπουρας, ξεκίνησε να διαβάζει και μέσα από αυτά κατάλαβε πώς βίωναν άλλοι άνθρωποι την κατάθλιψη.