Sin Boy: Η ιστορία ενός Αμαρτωλού Αγοριού που ήθελε να γίνει Μικρός Θεός της τραπ
1 year, 2 months ago
6

Άλλαξε το όνομά του σε Lil Jesus και μια νύχτα χάθηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε.

Η πρόκληση ταιριάζει στον γνωστό τράπερ Sin Boy. Και τα επικοινωνιακά τρικ, ακόμη και με το να χρησιμοποιεί την ίδια του τη ζωή, είναι αυτά που το τελευταίο διήμερο απασχόλησαν τα Media.

Η φωτογραφία από ένα ασθενοφόρο, οι μακάβριες φήμες και η εμφάνισή του έπειτα από ώρες, με την οποία επιβεβαίωσε τον… θάνατό του, έχουν γίνει viral. Αλλά ας δούμε ποιος είναι τελικά ο Sin Boy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ με τον Sin Boy: Η φωτογραφία μέσα από το ασθενοφόρο και οι φήμες περί θανάτου

Ο Sin Boy, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Θεόδωρος Agustin Gega, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία στις 18 Αυγούστου του 1994. Είναι Αλβανός ράπερ και τραγουδιστής της τραπ μουσικής, που γεννήθηκε και διαμένει στην Ελλάδα.

Αυτά γράφει το βιογραφικό του στην Βικιπαίδεια. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άκουσαν για αυτόν το 2019, όταν το τραγούδι του «Mama», με τους Υποχθόνιο, MadClip και iLLEOo, έκανε τον τρελό γύρο του διαδικτύου, μέσα σε μια νύχτα. Οι μικρότεροι, φυσικά, τον ήξεραν. Τον άκουγαν ήδη.

Διακόσια στη στροφή και με ρωτάνε «μαμά;»
Όχι, δεν είναι μαμά
Να με βρουν οι μπάτσοι ψάχνουν ξανά
Θα ‘μαι στον Παναμά
Πο@τάνα δεν παίρνω ποτέ σοβαρά
Έτσι μου ‘πε η μαμά
Διακόσια στη στροφή και με ρωτάνε «μαμά;»
Όχι, δεν είναι μαμά
«Μαμά;», όχι, δεν είναι μαμά.

Το ρεφρέν που ακούστηκε εκατομμύρια φορές και τραγουδήθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού από κάποιους, σαν ύμνος και προσευχή από άλλους. Πολλοί παρανόησαν την αναφορά της λέξης «μαμά» πιστεύοντας πρόκειται για τη μητέρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δηλώνει την γνησιότητα του οχήματος του, ότι δηλαδή, είναι «μαμίσιο», όπως βγήκε από τον κατασκευαστή και όχι «πειραγμένο».

Όταν ο Sin Boy έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε prime time ζώνες

«Με τραγουδιστές, ράπερς και τέτοια δεν έχω κόντρα. Δεν θέλω να σου πω ψέματα, αλλά μισώ πολύ ένα άτομο, τον απεχθάνομαι, τον Κανάκη! Ότι χειρότερο… Μου τη σπάει πάρα πολύ, δεν μ’ αρέσει, δεν έχει χιούμορ, πολύ χάλια… Έκανε το «Mama» και δεν ήταν αστείος καθόλου. Δέχομαι τη σάτιρα, cool, δεν έχω πρόβλημα με τη σάτιρα, αλλά δεν ήταν αστεία η σάτιρά του. Το έκανε απλά, επειδή πουλάει τώρα το «Mama», κάνουν όλοι κάτι «Mama» για να πουλήσει, κατάλαβες… Το έκανε μόνο γι’ αυτό, δεν ήταν αστείος. Αυτό δεν μου άρεσε, ότι έκανε κάτι απλά για να πουλήσει και δεν ήταν αστείος. Άμα ήθελε νούμερα και φήμη μπορώ να του δώσω εγώ, έχω άπειρη. Μπορούσε να μου τη ζητήσει και να του τη δώσω. Πηγαίνει καλά η εκπομπή του και τον έβλεπα αλλά εγώ πάω καλύτερα. Όταν πήγαινε αυτός πιο καλά από μένα, εγώ τον κοίταζα. Τώρα δεν μου αρέσει, είναι χάλια. Το ‘χει χάσει… Είναι ένας άνθρωπος που μισώ και το λέω αυθόρμητα» έλεγε ο Sin Boy, το 2019, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στην οποία εμφανίστηκε με μάσκα «επειδή είμαι αρρώστια και δεν θέλω να σας κολλήσω».

«Έχω περάσει εποχές να τρώω μόνο ψωμί με λάδι και αλάτι», είπε ενώ για τον ρατσισμό που έχει ζήσει καθώς είπε πως επειδή είναι Αλβανός στα παιδικά του χρόνια οι γονείς των συμμαθητών του έλεγαν στα παιδιά τους να μην κάνουν παρέα μαζί του λόγω της καταγωγής του. Όπως συμπλήρωσε «κάθε μέρα παλεύω κατά του ρατσισμού και για το λόγο αυτό λέω συνέχεια πως είμαι Αλβανός».

 

Το πέρασμα απέναντι και η συνάντηση με την Ρίνα

Από το 2017 και μετά τα πράγματα άλλαξαν για τον Sin Boy, μπορούσε πλέον να στηρίξει οικονομικά τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του.

Την χρονιά εκείνη υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music και έγινε γνωστός από διάφορα τραγούδια, όπως το γνωστό σε όλους πλέον, «Μama». Στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Gigi», με την επίσης αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Ρίνα (Rina Balaj) και σύντροφό του, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

«Δεν θα με χαρακτήριζα ράπερ» λέει η Ρίνα μιλώντας για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο και συγκεκριμένα στην Μαρία Παππά, στη Lifo «και είναι ενδιαφέρον το ότι μου έχει μείνει αυτός ο τίτλος. Προσπαθούσα να πειραματιστώ μέχρι να βρω τον εαυτό μου και η ραπ ήταν ένα από αυτά τα πειράματα. Φάνηκε να αρέσει στον κόσμο και έτσι έγινε συνήθεια. Είναι μια εποχή που είναι της μόδας το τραπ και νομίζω ότι απλώς με παρέσυρε αυτή η μόδα. Δεν είμαι όμως ράπερ, προτιμώ να με αποκαλώ απλώς τραγουδίστρια. Προτιμώ να τραγουδώ και να παρουσιάζω μια δουλειά που θα αγαπήσει το ευρύ κοινό. Προσπαθώ να κάνω μουσική που θα καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων και θα τους κάνει να αισθάνονται όμορφα και άνετα με αυτήν».

«Τον Sin Boy τον γνώρισα την πρώτη μέρα που ήρθε για το τραγούδι “Gigi”» λέει. «Δεν τον γνώριζα από πριν. Νομίζω ότι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και για τους δυο μας. Όταν γράφαμε το “MM” ήμασταν στο Δυρράχιο της Αλβανίας κι εκεί μας έπιασε η καραντίνα. Φτιάξαμε ένα μικρό στούντιο στο σπίτι και είχαμε πολύ ελεύθερο χρόνο που θέλαμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά και θέλαμε όλο αυτό να το βγάλουμε στη μουσική. Θέλαμε απλώς να γράψουμε ένα άλμπουμ στο οποίο θα μιλούσαμε για το μπούλινγκ και τη δύσκολη ζωή που βιώνει κάθε άνθρωπος, τονίζοντας ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Θέλαμε να ζωντανέψουμε τον ήχο του ’80 και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Πολλοί άνθρωποι μας έστειλαν μηνύματα, λέγοντάς μας τις δικές τους δυσκολίες και ότι το άλμπουμ τους έκανε να νιώσουν ότι, ναι, όλα θα πάνε καλά» συνεχίζει.

Photo: YouTube

Η εκτόξευση του «Μama»

Το 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι Mama, με τους Υποχθόνιο, MadClip και iLLEOo, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, ένα τραγούδι που έγινε meme, διασκευές και πολλές παρωδίες, με επίσης ανάλογη επιτυχία.

Το αυθεντικό «Μama» έφτασε τις 34 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέσα σε δύο μήνες. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από μια μερίδα ατόμων, για την φρασεολογία και την κουλτούρα της τραπ.

Η τραπ (αγγλικά: trap) είναι μουσικό υποείδος που δημιουργήθηκε κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000 από το χιπ χοπ του Νότου στις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Χαρακτηρίζεται από τους απειλητικούς της στίχους και ήχο που ενσωματώνει μισές ή τριπλές διαιρέσεις του χρόνου με hi-hat, βαριά μπάσα με την ονομασία 808 που πήραν την ονομασία τους από το Roland TR-808, πολυεπίπεδα πλήκτρα, και «κινηματογραφικά» έγχορδα. Ο όρος τραπ αρχικά αναφερόταν σε μέρη όπου πραγματοποιούνταν διακινήσεις ναρκωτικών. Με τα χρόνια ενσωματώθηκε στην ηλεκτρονική χορευτική μουσική (EDM) από καλλιτέχνες που έχουν κάνει ρεμίξ και έχουν δημιουργήσει τραγούδια τραπ με χαρακτηριστικά που μοιάζουν περισσότερο στην EDM.

Αυτά, πάνω-κάτω είναι τα χαρακτηριστικά του μουσικού αυτού είδους το οποίο έχει εκατομμύρια φίλους και άλλους τόσους εχθρούς.

Photo: Instagram

Η διετία των επιτυχιών και η αρχή της πτώσης (;)

Στις 21 Ιουνίου 2019, ο Sin Boy, κυκλοφόρησε το τραγούδι Sientelo, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες και μπαίνοντας στις τάσεις.

Στις 22 Ιουλίου 2019, ένα μήνα μετά, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με όνομα KaGuRas με τη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI. Τα τραγούδια που περιέχει είναι τα: Mama?, Sientelo, #31#(Kaguras), Americana, Comsi Comsa, Camila, Angelina, Ciao Bella.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ότι αλλάζει το ψευδώνυμό του από Sin Boy σε Lil Jesus, ακύρωσε όλες τις συναυλίες του και ισχυρίστηκε ότι κάποιοι θέλουν να τον σκοτώσουν. Κατήγγειλε και κατηγόρησε τους Ιλλουμινάτι, τη μουσική βιομηχανία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διάφορους άλλους και αποχώρησε από τη δισκογραφική εταιρία Minos EMI.

Στις 16 Μαΐου toy 2020, κυκλοφόρησε, μαζί με τη σύντροφό του Rina, το δεύτερο άλμπουμ με όνομα ΜΜ, σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία AlphaPopOriginal. Τους προηγούμενους μήνες είχαν κυκλοφορήσει ως σινγκλ τα κομμάτια Meredith, Tentancion και Matrix. Το 2ο άλμπουμ του πειραματίζεται με ποπ και ηλεκτρονικούς ήχους, καθώς και χορευτικά μπιτ με επιρροές από Italo Disco των 80s, Eurodance, ξεφεύγοντας από τον ήχο της ρεγκετόν και κάνοντας κάτι μοναδικό σε σχέση με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του είδους.

Στο ρεφρέν του «Tetancion» που ανοίγει το άλμπουμ, σε μία ερωτική εξομολόγηση, ο Sin Boy τραγουδάει το «θα τα κάψω τα λεφτά μου» σε 2020 version: «Καλύτερα σε hoverboard μαζί σου, απ’ το να πάμε Ντουμπάι / συνωμοτούνε οι πλανήτες μαζί μου, κανείς δεν με σταματάει / τα ρημάδια τα φράγκα θα τα κάψω για σένα mi corazon, / tetancion… / μαζί σου να είμαι στο ισόγειο / δεν θέλω βίλες και τα κότερα / μόνο να σε έχω και εσένα εκεί / δίπλα μου».

Και φτάνουμε στο 2022

Τον Ιούλιο του 2022 κυκλοφορεί νέο άλμπουμ. «Στο συμβολικό εξώφυλλο του “Born Star”, του νέου άλμπουμ του Sin Boy που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, ο 27χρονος ράπερ φιγουράρει κάτω από μια ταμπέλα με τη λέξη “Περισσός”. Με αυτόν τον τρόπο ανακοινώνει και επίσημα την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια αυτοεξορίας στο Κόσοβο γράφει η Μαρία Παππά στη Lifo ενώ στο ίδιο μέσο ο Sin Boy είχε δώσει συνέντευξη λίγους μήνες πριν μιλώντας στο M. Hulot.

«Μια μέρα θα σκάσει η φούσκα του τραπ και θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ» θε πει.

«Έχω πάρει άπειρη αγάπη από τους ανθρώπους που με ακούνε και χρωστάω πάρα πολλά σε αυτή. Μου δίνουν κίνητρο να μείνω αυθεντικός και στις πιο δύσκολες στιγμές. Αν παλιά ήθελα να παραμείνω μια φορά αυθεντικός, πλέον νιώθω υποχρεωμένος να το κάνω για χάρη όσων με αγάπησαν γι’ αυτό που είμαι πραγματικά. Η επιτυχία στα χρόνια που ζούμε εξαγοράζεται με μια διαφημιστική καμπάνια. Η αγάπη δεν εξαγοράζεται για όλα τα λεφτά του κόσμου και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων» θα συμπληρώσει, ενώ μιλάει για την μεγάλη αλλαγή της ζωής του: «Είμαι περήφανος που τα βρήκα με τον εαυτό μου. Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω στον Θεό. Δύναμη και ελπίδα μού δίνουν η οικογένειά μου και η Αγία Γραφή».

Photo: Instagram

Η είδηση του… θανάτου του

Χθες μια απρόσμενη είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τρομερή ταχύτητα αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για μακάβριες φήμες ή κακόγουστο διαφημιστικό κόλπο;

Μια φωτογραφία του Sin Boy μέσα σε ασθενοφόρο προκάλεσε ταραχή. Τι στο καλό συνέβη;

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κυκλοφόρησαν ως φήμες στο διαδίκτυο στη συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζεται ο Sin Boy αιμόφυρτος μέσα σε ασθενοφόρο και τονίζεται πως ο γνωστός τράπερ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Κοσόβου, έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το προφίλ του στο instagram ήταν ανενεργό τις τελευταίες έξι ημέρες, ενώ στην τελευταία του ανάρτηση χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα, με κάποιους άλλους – πιο αισιόδοξους – να ζητούν από τον Sin Boy να εμφανιστεί και να διαψεύσει τις φήμες.

Ακόμη και η δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ο γνωστός τράπερ, δεν γνώριζε τίποτε για το αν το περιστατικό είναι αληθινό ή όχι. Αν και πηγές από την εταιρεία έλεγαν «θα γνωρίζαμε αν είχε συμβεί κάτι στον Sin Boy».

Δεν ήταν λίγοι, πάντως, εκείνοι που κάνουν λόγο για ένα κακόγουστο διαφημιστικό κόλπο ενόψει της κυκλοφορίας του νέου δίσκου του τράπερ, σενάριο που είναι και το πιο πιθανό. Κι αυτό διότι αν ο Sin Boy πράγματι δεν ζούσε πια, θα είχε υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή αντίδραση από την οικογένειά του, τους φίλους του, τη δισκογραφική εταιρεία.

Μέχρι που έκανε ξανά την εμφάνισή στο instagram…

 

in.gr