Σίντι Κρόφορντ: Καθηγητής της υπονόησε πως είναι πολύ όμορφη για να είναι έξυπνη
1 year, 8 months ago
6

Είναι από τις πιο όμορφες και πετυχημένες γυναίκες του πλανήτη. Ο λόγος για τη Σίντι Κρόφορντ η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Howard Stern. Η 56χρονη που μεσουράνησε τη δεκαετία του ‘ 90 ανάτρεξε στο παρελθόν και θυμήθηκε τη στιγμή όταν παρακολούθησε
κάποια μαθήματα στο τμήμα χημικών μηχανικών.

Την πρώτη φορά που μπήκε στην αίθουσα για να παρακολουθήσει μάθημα του τμήματός της, ο καθηγητής της είπε: «Γλυκιά μου, πρέπει να είσαι σε λάθος μάθημα», υπονοώντας πως με βάση την εξωτερική της εμφάνιση δεν ταίριαζε στο περιβάλλον της επιστήμης.
Η Κρόφορντ είπε ακόμα χωρίς όμως να διευκρινίζει αν επρόκειτο για τον ίδιο καθηγητή της, πως την είχαν κατηγορήσει σε ένα διαγώνισμα πως είχε αντιγράψει, επειδή είχε πάει πάρα πολύ καλά, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως δεν θα μπορούσε να είναι τόσο έξυπνη, επειδή είναι όμορφη. Εκείνη η στιγμή μού άνοιξε τα μάτια. Η γενιά μου των γυναικών μεγάλωσε με την τροπολογία για τα ίσα δικαιώματα και ένιωθα πως θα μπορούσα να γίνω η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος ή οτιδήποτε ήθελα να γίνω και μετά αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά είδα πως το να μοιάζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο θα μπορούσε να είναι αρνητικό και πως ο κόσμος θα με έκρινε γι’αυτό, με έναν τρόπο που θα βασιζόταν στο πώς έμοιαζα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το διάσημο μοντέλο είχε αποφοιτήσει από το σχολείο της με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ωστόσο η καριέρα της στο μόντελιγκ η οποία είχε εκτοξευτεί δεν της έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

protothema.gr