Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του – Πυροβολούσε λάθος στα γυρίσματα και ξεχνούσε τα λόγια (βίντεο) Είχε καλοπληρωμένους βοηθούς για να του λένε τις ατάκες του!
1 year, 2 months ago
6

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την κατάσταση της υγείας του διάσημου ηθοποιού Μπρους Γουίλις αφού με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις προκύπτει πως τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν και το ότι συνέχιζε να παίζει σε ταινίες επιβάρυνε την κατάστασή του:

Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροβολούσε λάθος στα γυρίσματα και ξεχνούσε τα λόγια από τις ατάκες που έπρεπε να πει.

Ο 67χρονος δημοφιλής ηθοποιός πριν από μερικά χρόνια διεγνώσθη με αφασία, που ήταν και η αιτία που αποσύρθηκε από την υποκριτική. Μόλις χθες έγινε γνωστό, μέσω μια ανακοίνωσης της οικογένειάς του, οτι το κινηματογραφικό είδωλο πάσχει από μετωποκροταφική άνοια.

Όπως έγραψε λοιπόν η πρώην σύζυγος και φίλη του Demi Moore σε νέα ανάρτησή της, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία του από την παραλία:

«Αρχικά η οικογένειά μας θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη αγάπη, υποστήριξη και τις υπέροχες ιστορίες που έχουμε εισπράξει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την πρώτη διάγνωση του Bruce. Σε αυτό το πνεύμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον κατανοούμε καλύτερα τι του συμβαίνει.

»Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας, την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί και πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή και ως FTD). Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Κι ενώ αυτό είναι επώδυνο, τουλάχιστον έχουμε, επιτέλους, μια σαφή διάγνωση»

Σε μια κοινή ανακοίνωση της οικογένειας του Bruce Willis, γράφονται τα εξής:

«Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια, που πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά μπορεί να χτυπήσει τον καθένα. Για άτομα κάτω των 60 ετών, είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και καθώς μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να διαγνωστεί, είναι πιθανότατα πιο κοινή από όσο νομίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά αυτό ελπίζουμε να αλλάξει στο μέλλον. Καθώς η κατάσταση του Bruce εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η δημοσιότητα που θα δοθεί θα εστιάσει στο να ρίξει ένα φως σε αυτή την πάθηση για την οποία χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση και έρευνα.

«Για άτομα κάτω των 60 ετών, είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και καθώς μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να διαγνωστεί, είναι πιθανότατα πιο κοινή από όσο νομίζουμε».

 »Ο Bruce πάντα πίστευε στη δύναμη που είχε φωνή του να βοηθήσει άλλους στον κόσμο και να ενημερώσει για σημαντικά θέματα, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι αν μπορούσε σήμερα θα ήθελε το παγκόσμιο ενδιαφέρον να στραφεί σε όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσο πολλούς ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

»Η δική μας οικογένεια είναι μόνο μία από εκείνες που ένας αγαπημένος της υποφέρει από FTD και παρακινούμε και άλλους που την αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τον πλούτο πληροφοριών και υποστήριξης που προσφέρει η AFTD (@theaftd, theaftd.org). Και όσοι είστε αρκετά τυχεροί να μην έχετε προσωπική εμπειρία από την FTD, ελπίζουμε να διαθέσετε λίγο χρόνο για να μάθετε γι’ αυτήν και να υποστηρίξετε την αποστολή της AFTD όπως μπορείτε.

Σημαίνει τα πάντα για εμάς το να βλέπουμε να ανταποδίδεται σε εκείνον και σε όλους εμάς η φροντίδα του. Μας έχει συγκινήσει πάρα πολύ η αγάπη που μοιράζεστε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η συμπόνοια, η κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Bruce να ζήσει μια ζωή όσο το δυνατόν πιο γεμάτη».

Προφανώς η άνοια δεν εκδηλώθηκε χτες, είχε ξεκινήσει η δημιουργία της αρκετό καιρό πριν.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης.

Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της.

«Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι όλα όσα προηγήθηκαν της απόσυρσής του από την υποκριτική. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν μαρτυρίες για το τι συνέβαινε τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από τα γυρίσματα ταινιών.

Ο Μπρους Γουίλις γύρισε είκοσι δύο ταινίες δράσης με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στα κινηματογραφικά πλατό να αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και γινόταν ακόμα και επικίνδυνος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε μια ταινία πυροβόλησε σε μια σκηνή κατά λάθος.

Σε πολλές ταινίες ξεχνούσε τα λόγια του με αποτέλεσμα να του τοποθετούν υποβολέα στο αυτί, χρησιμοποιούσε κασκαντέρ, ενώ οι σεναριογράφοι απέφευγαν να του γράφουν πολλούς μονολόγους γιατί δεν μπορούσε να τους αποστηθίσει.

Για παράδειγμα, στα γυρίσματα της ταινίας «Open Source», ο ηθοποιός Adam Huel Potter κέρδιζε έως και 4.150 δολάρια την εβδομάδα για να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ο μάνατζέρ του φρόντιζε τα γυρίσματα των ταινιών του Γουίλις να διαρκούν το πολύ δύο ημέρες – από τις οποίες συχνά δούλευε μόνο τέσσερις ώρες καθώς η κατάσταση της υγείας του έβαινε επιδεινούμενη συνεχώς.

Τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από την υποκριτική συμμετείχε σε 20 ταινίες. Σε αυτές, σταδιακά άρχισαν να φαίνονται τα άσχημα σημάδια στην υγεία του.

Ντοκουμέντο αποτελεί το απόσπασμα από την ταινία του 2020 American Siege σε σκηνές τις οποίας ο Μπρους Γουίλις φαίνεται να φοράει ακουστικό προκειμένου να του λένε τις ατάκες του. Και να φανταστεί κανείς, αυτό συνέβη δύο ολόκληρα χρόνια πριν την ανακοίνωση της οικογένειας ότι o Γουίλις πάσχει από αφασία.

Ο συμπρωταγωνιστής του στο American Siege, Rob Gough, δήλωσε: «Ο τύπος είναι ένας θρύλος και τόσο εμβληματικός. Ακόμα και χωρίς αυτή την πληροφορία για τη διάγνωσή του, και μόνο το να βρίσκομαι στο πλατό με τον τύπο ήταν τόσο αξέχαστο και τόσο εκπληκτικό για μένα. Και στη συνέχεια, μαθαίνοντας για την κατάστασή του και ότι αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες του ταινίες, είναι μεγάλη τιμή και ευλογία που μπόρεσα να δουλέψω μαζί του και να μάθω από αυτόν».

Ένα ακόμη παράδειγμα των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν στην ταινία Hard Kill.

Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο άτομα, πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill. Ο Γουίλις συχνά συνοδευόταν στα γυρίσματα και ο επί χρόνια βοηθός του Στίβεν Τζ. Γιάντς πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία για να τον καθοδηγεί.

 pronews.gr