Σόλων Τσούνης: Η ξαφνική πρόταση από μεγάλο περιοδικό και γιατί αρνήθηκε!
8 months, 16 days ago
6

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Ο Σόλων Τσούνης φροντίζει να κρατά την προσωπική του ζωή αρκετά προστατευμένη. Ωστόσο υπήρξαν φορές που ήρθε σε άβολη θέση εξαιτίας κάποιου ανταγωνιστικού συναδέλφου του ή δημοσιογράφων που του πρότειναν στημένα παπαρατσικά. Ο ίδιος εξομολογείται σε συνέντευξή του στο περιοδικό People:

 Περίγραψέ μου τη δουλειά σου με τρεις λέξεις.

Σκληρή, αδίστακτη, ματαιόδοξη αλλά συγχρόνως υπέροχη. Η πιο όμορφη δουλειά του κόσμου! Δεν φτάνουν τρεις λέξεις.

Κι ένα περιστατικό ακραίου ανταγωνισμού ή απόρριψης;

Είναι πολύ απλό: Έχασα δουλειά επειδή άλλος ηθοποιός, με ανταγωνιστική διάθεση, είπε κάτι άσχημο για μένα, που δεν ίσχυε. Ουσιαστικά με έθαψαν για να μου πάρουν τη δουλειά. Δεν έχει νόημα να πω τι και πώς, το θέμα είναι ότι συνέβη.

Συνεχίζουν να σε εκπλήσσουν τέτοια σκηνικά ή τα έχεις συνηθίσει πλέον;

Αυτό που λέμε «γερό στομάχι» δεν το έχω κάνει ακόμη. Γιατί τρως χτυπήματα και, επειδή δεν είναι πάντα τα ίδια, δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις αμέσως.

Σε ποιο διάσημο ηθοποιό ήθελες να μοιάσεις;

O Marlon Brando ήταν το πρότυπό μου. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι η κορυφή της υποκριτικής. Αυτός όρισε το παίξιμο και ελευθέρωσε τα πράγματα μέσω της στανισλαφσκικής του μεθόδου. Μέχρι τότε οι ηθοποιοί απλά έλεγαν όμορφα λόγια.

Και με ποιον σου λένε ότι μοιάζεις εμφανισιακά;

Με τον Gerard Butler και, κάποιες φορές, τον Γιάννη Στάνκογλου.

Γιατί δεν ξέρουμε τίποτα για τα προσωπικά σου;

Γιατί δεν μου αρέσει να εκθέτω την προσωπική μου ζωή. Δεν θα ξεπουληθώ για τη δημοσιότητα ούτε θα μπω στην παγίδα να κάνω κάποιο σκανδαλάκι για να ακουστώ. Το θεωρώ κακό για έναν ηθοποιό να ακούγεται για τα προσωπικά του αντί για τη δουλειά του. Και μου αρέσει που δεν ξέρει κανείς τίποτα για μένα. Και γιατί να ξέρει δηλαδή; Έχει τύχει σε συνεντεύξεις να μου ζητήσουν να πω κάτι πιο πικάντικο για να μπει ως τίτλος, αλλά δεν έχω να αποκαλύψω κάτι ιδιαίτερο. Θυμάμαι, επίσης, μια φορά με πήραν τηλέφωνο από ένα περιοδικό και μου πρότειναν να πάω την τάδε μέρα και ώρα στο τάδε εμπορικό κέντρο για να τραβήξουμε παπαρατσικό. Τους απάντησα «Τι παπαρατσικό θα είναι αυτό, ρε παιδιά, αφού θα έχουμε ραντεβού;». Το βρήκα αστείο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.