Σον Πεν: Για τον «σκληρό» του Χόλιγουντ, οι σύγχρονοι άνδρες «παραείναι θηλυπρεπείς»
2 years, 2 months ago
6

«Φταίνε», όπως λέει, «τα άνανδρα γονίδιά τους»

Ο Σον Πεν είναι αυτό που λέμε το «απόλυτο αρσενικό».

Ο «σκληρός» του Χόλιγουντ έχει βάλει ήδη τρεις φορές βέρα στο δεξί και δεν διστάζει να δηλώνει λάτρης του ποδόγυρου .

Υπήρξε παντρεμένος με τη «βασίλισσα της ποπ» Μαντόνα, με την πρωταγωνίστρια του «House of Cards», Ρόμπιν Ράιτ, και με την κατά 31 χρόνια μικρότερη του , Αυστραλιανή ηθοποιό Λέιλα Τζορτζ.

Ωστόσο, στις τελευταίες συνεντεύξεις του, τα βάζει με τους άνδρες επισημαίνοντας ότι τώρα είναι πιο θηλυπρεπείς. Και, όπως υποστηρίζει , γι΄αυτό ευθύνονται τα γονίδιά τους.

«Τα άνανδρα γονίδια είναι αυτά που τους οδηγούν στο να βγάλουν τα τζιν και να φορέσουν φούστες», δηλώνει ο Αμερικανός ηθοποιος και σκηνοθέτης χωρίς περιστροφές, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Independent».

Ο Πεν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι Αμερικανοί γίνονται «αγρίως θηλυπρεπείς».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πει στις αρχές του έτους σε βρετανική εφημερίδα ότι δεν του αρέσει που έχουν έχουν γίνει τόσο θηλυπρεπείς οι Αμερικανοί άνδρες υπογραμμίζοντας ότι η αρρενωπότητα δεν είναι τοξικό χαρακτηριστικό.

«Ανήκω στο κλαμπ που πιστεύει ότι οι άνδρες στην αμερικανική κουλτούρα έχουν γίνει αγρίως θηλυπρεπείς. Δεν νομίζω ότι το να συμπεριφέρεσαι βάναυσα ή το να είσαι αναίσθητος ή ασεβής απέναντι στις γυναίκες , έχει καμία σχέση με τον ανδρισμό ή είχε ποτέ. Αλλά δεν νομίζω ότι -για να είμαστε δίκαιοι με τις γυναίκες, πρέπει να γίνουμε σαν αυτές», υποστήριξε στην εφημερίδα INews στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σον Πεν έγιναν στο πλαίσιο της προώθησης της νέας ταινίας που σκηνοθέτησε, την «Flag Day» (Ημέρα της Σημαίας), με πρωταγωνιστή τον ίδιο ενώ η κόρη του Ντίλαν Πεν, παίζει στο πλευρό του.

Η ταινία προβλήθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2021 και αναμένεται κάνει το ντεμπούτο της στις βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το μήνα.

Την 11η Αυγούστου του 2021, ημέρα της πρεμιέρας της ταινίας «Ημέρα της Σημαίας», ο Πεν άδραξε την ευκαιρία στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid.

«Ζητώ απ΄όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, να μην πηγαίνουν στους κινηματογράφους. Μείνετε σπίτι μέχρι να πειστείτε για την ασφάλεια των εμβολίων».

«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός , όπως το να ανάβεις τους προβολείς στο αυτοκίνητο τη νύχτα» τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός.