Spice Girls: Το συγκρότημα οδήγησε τη Mel C στην κατάθλιψη και την ανορεξία
1 year, 7 months ago
6

Αν και ήταν μέλος ενός από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα των ’90ς, τις Spice Girls, η Mel C μίλησε ανοιχτά για εκείνη την περίοδο και αποκάλυψε πως η δημοσιότητα που γνώρισε τότε,την οδήγησε στην κατάθλιψη και στη συνέχεια, σε διατροφικές διαταραχές.

Μέσα από την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Who I Am», η πρώην τραγουδίστρια μίλησε για τον αγώνα που έδωσε τόσο με την κατάθλιψη, όσο και με την ανορεξία, ενώ ανέφερε επίσης πως πολύ συχνά υπέφερε από αυτοκτονικές σκέψεις.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, παραχώρησε συνέντευξη στη Daily Mail και αρχικά, τόνισε πως πλέον βρίσκεται σε μία πολύ καλή φάση στη ζωή της και έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή της 13χρονης κόρης της, αφήνοντας έτσι πίσω όσα την ταλαιπώρησαν στο παρελθόν.

«Όταν σκέφτομαι τα παλιά, τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Με αυτά τα κορίτσια πετύχαμε τόσα πολλά, κάναμε πραγματικότητα τα πιο τρελά μας όνειρα», ανέφερε αρχικά για τις Spice Girls. «Δεν ήθελα να σκέφτομαι αρνητικά την εποχή εκείνη, αλλά για εμένα πλέον είναι πολύ σημαντικό να μιλήσω για τα δύσκολα κομμάτια του παρελθόντος μου. Η κουλτούρα μας άλλαξε πολύ. Πλέον όλοι διψάνε για τη δημοσιότητα, οπότε καλύτερα να είναι προετοιμασμένοι. Δεν είναι ένα μονοπάτι στρωμένο με ροδοπέταλα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον αγώνα που έδωσε με τις ψυχικές και διατροφικές διαταραχές. «Ήμουν άρρωστη για κάποια χρόνια. Όταν κοιτάζω πίσω, δεν ξέρω πώς τα κατάφερα σωματικά. Ζούσα με πολύ λίγα και παράλληλα γυμναζόμουν και είχα ένα σκληρό πρόγραμμα υποχρεώσεων», τόνισε για τα 6 χρόνια που ζούσε με νευρική ανορεξία.

«Ξεκίνησα αφαιρώντας ολόκληρες ομάδες τροφών από τη διατροφή μου, το λίπος ήταν ο εχθρός μου. Μετά μπήκε στη ζωή μου ο φόβος των υδατανθράκων. Έφτασα σε ένα σημείο για περίπου 2 χρόνια, που έτρωγα μόνο φρούτα και λαχανικά κι αυτό ήταν όλο. Δεν ήταν βιώσιμος τρόπος ζωής αυτός σίγουρα. Ευτυχώς η ανορεξία μου δεν έφτασε σε σημείο που να χρειαστεί να νοσηλευτώ. Αλλά η περίοδός μου σταμάτησε, οπότε προφανώς το λίπος στο σώμα μου ήταν υπερβολικά χαμηλό», εξήγησε.

Δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την «σκοτεινή» περίοδο που ζούσε. Ωστόσο, η Mel C ανέφερε πως στο βιβλίο της αναφέρονται όλα με λεπτομέρειες, προκειμένου να «προετοιμάσει» οποιονδήποτε θέλει να ακολουθήσει το «μονοπάτι της δόξας» για το τι μπορεί να τον περιμένει.

protothema.gr