Σπύρος Μπιμπίλας για το #MeToo: Οι νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν
2 years, 6 months ago
6

Για το ελληνικό κίνημα #MeToo μίλησε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απαντώντας σε ερώτηση για το εάν σταμάτησε το ελληνικό κίνημα #MeToo, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει τελειώσει τις εργασίες του, η Γενική μας Συνέλευση δεν έχει γίνει για να αποβάλει τους ηθοποιούς που έχει προτείνει το Πειθαρχικό, άρα έχουμε μέλλον ακόμα».

Όπως είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, «εξάλλου ακούγονται πράγματα και για άλλες καταγγελίες που δεν έχουν έρθει καν στο ΣΕΗ».

Σπύρος Μπιμπίλας

Για το θέμα της απαγόρευσης των σίριαλ που συμμετείχε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο κ. Μπιμπίλας είπε ότι «μπορεί να φαίνεται δικαιολογημένη η κίνηση αυτή εξαιτίας του ότι ένας ηθοποιός ίσως να έγινε αντιπαθής λόγω των αποκαλύψεων, όμως, είναι σαν να τιμωρούνται και όλοι οι άνθρωποι που δούλεψαν σε αυτές τις δουλειές, που είναι πάρα πολλές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από την άλλη δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι τα κανάλια εδώ και πάρα πολλά χρόνια παίζουν συνεχώς τα ίδια σίριαλ και έχουν εξαφανίσει πάνω από 600 άλλα, που δεν τα παίζουν ποτέ. Επομένως δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι για τα πέντε του Φιλιππίδη και να μην διαμαρτύρομαι για τα 600 που δεν παίζονται ποτέ γιατί κι εκεί άνθρωποι έπαιζαν. Αυτή είναι μια στάση που στηλιτεύω και το κάνω επίτηδες.

Σπύρος Μπιμπίλας: Κάποιοι έχουν επτασφράγιστα τα στόματά τους

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ρωτήθηκε και για το ότι  δεν υπήρξαν καταγγελίες πέραν από τον χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού, και σε άλλους χώρους όπως για παράδειγμα στον χώρο του τραγουδιού.

«Κάποιοι έχουν επτασφράγιστα τα στόματά τους και αυτό προξενεί εντύπωση, γιατί η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι μόνο στο θέατρο έχουν γίνει αυτά τα πράγματα. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία είναι άψογη;» αναρωτιέται και συνεχίζει:

«Εμείς δώσαμε το μήνυμα, το παράδειγμα, ο αθλητισμός κατά ένα μέρος και στο μεγαλύτερο μέρος το θέατρο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι άψογοι»;

«Όσο για τον χώρο του τραγουδιού, εκεί είναι νύχτα» απάντησε, «με τα σχετικά συνεπακόλουθα».

 

enikos.gr