Squid Game – Ο Γιονγκ-σου πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και έγραψε ιστορία
2 years, 2 months ago
6

Μια σπουδαία τιμητική διάκριση έλαβε ο Γιονγκ-σου. Ο 77χρονος, που υποδύεται τον «παίκτη 001», στη σειρά – φαινόμενο, «Squid Game», τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα του Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Συνυποψήφιοί του ήταν ο Μπίλι Κράνταπ («The Morning Show»), ο Κίραν Κάλκιν («Succession»), ο Μαρκ Ντούπλας («The Morning Show») και ο Μπρετ Γκολντστάιν («Ted Lasso»).

Ο Νοτιοκορεάτης ωστόσο ήταν ο μεγάλος νικητής και μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ηθοποιός από την ασιατική χώρα που έχει προταθεί και έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα.

«O  Γιονγκ-σου κερδίζει το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στη σειρά «Squid Game». O  Γιονγκ-σου θεωρείται σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου στη γενέτειρά του, Νότια Κορέα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία και αποτελούν μεγάλη διάκριση για τους ηθοποιούς και τις ταινίες που κερδίζουν. Μαζί με τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών κορυφώνουν το δρόμο προς τα Όσκαρ.

Δείτε το σχετικό tweet

 

«Δυσκολεύομαι να ηρεμήσω»

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι από τότε που άρχισε να προβάλλεται το «Squid Game», η ζωή του έχει αλλάξει σημαντικά.

«Νιώθω σαν να είμαι στον αέρα. Δυσκολεύομαι να ηρεμήσω και να συγκρατηθώ. Όταν πηγαίνω σε καφετέριες ή άλλα μέρη, αποκτώ αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, το να είσαι ένας διάσημος ηθοποιός, είναι δύσκολο», τόνισε.

in.gr