Σταμάτης Γονίδης: «Μούδιασαν» οι θαυμαστές του, μετά την δυσάρεστη ανακοίνωση που έκανε για το τέλος από τις πίστες
1 year, 5 months ago
6

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από τις πίστες άφησε ο Σταμάτης Γονίδης ενώ γνωρίζει την αποθέωση στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται.

 

Εδώ και 35 χρόνια που ηγείται νυχτερινών σχημάτων, μας έχει χαρίσει τεράστιες, διαχρονικές επιτυχίες.

Ο Σταμάτης Γονίδης σε μια σπάνια συνέντευξη μίλησε για τη μουσική και τη συνεργασία του με τον Ζαφείρη Μελά, ενώ αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας αλλά και το πότε θα βάλει τέλος στην καριέρα του.

Σταμάτης Γονίδης

Νέα συνεργασία με Ζαφείρη Μελά, με απίστευτα sold-out από την πρεμιέρα.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Ζαφείρης Μελάς είναι ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές. Φέτος, έπειτα από αρκετές προτάσεις που είχα, επέλεξα να κάνω ένα λαϊκό σχήμα, να πω λαϊκά τραγούδια και να διασκεδάσει ο κόσμος! Και το επέλεξα αυτό γιατί το λαϊκό τραγούδι έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση τώρα τελευταία. Αυτό, λοιπόν, το σχήμα, όπως το είχα φανταστεί, πάει πάρα πολύ καλά, ο κόσμος διασκεδάζει, υπάρχει απήχηση στο κοινό και περνάμε πολύ όμορφα. Ο Ζαφείρης δίνει τον καλύτερό του εαυτό και εγώ, κάθε βράδυ, κάνω κατάθεση ψυχής.

 

Σταμάτης Γονίδης: Ο τρόπος που λειτουργεί στη δουλειά του

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

Έχει μεγάλη σημασία να έχω καλή σχέση με τον καλλιτέχνη με τον οποίο θα συνεργαστώ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρώτα και πάνω από όλα επιλέγω να συνεργαστώ με έναν καλλιτέχνη μέσα από τις φωνητικές του ικανότητες και τη διαχρονικότητά του. Ο Ζαφείρης Μελάς είναι αδικημένος, γιατί πάντα ήταν σε δεύτερα μαγαζιά, θεωρώ ότι έπρεπε να είναι στα πρώτα και θα γίνει αυτό.

Σε ένα σχήμα είστε από εκείνους που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά;

 

Τις περισσότερες φορές δεν κάνω υπομονή, γιατί όλα θέλω να είναι όπως πρέπει και όπως τα συμφωνήσαμε. Ο λόγος ο δικός μου είναι συμβόλαιο και το γνωρίζουν όλοι αυτό, οι επιχειρηματίες, οι καλλιτέχνες, το ξέρουν άπαντες. Όταν, λοιπόν, κάτι που έχουμε συμφωνήσει δεν είναι όπως πρέπει ή όταν κάτι δεν πάει, τότε ό,τι δεν λύνεται κόβεται, που έλεγε και ο Μέγας Αλέξανδρος! Όμως, υπάρχουν και φορές που κάνω υπομονή, γιατί ξέρω ότι αυτό πρέπει να γίνει από το μυαλό πότε θα σταματήσω. Εγώ το γνωρίζω, να σας πω την αλήθεια. Όμως, όσο ο κόσμος με ζητάει και με θέλει να τραγουδώ και όσο εγώ νιώθω συνεπής, η φωνή μου είναι εντάξει και τα τραγούδια μου έχουν απήχηση, συνεχίζω να τραγουδώ. Όταν καταλάβω ότι ο κόσμος πλέον με απορρίπτει, δεν θα επιμείνω σε κάτι που ο κόσμος δεν θέλει και τότε θα πάρω άλλες αποφάσεις.

Η πίστη στον Θεό

Ποια ήταν η τελευταία φορά που απευθυνθήκατε στον Θεό, προσευχηθήκατε για κάτι και ζητήσατε τη βοήθειά Του;

Δεν υπάρχει τελευταία φορά, ούτε θα υπάρξει. Είναι εδώ και χρόνια που προσεύχομαι, δεν ζητάω τίποτα, Τον ευχαριστώ πάντα και θέλω όλος ο κόσμος να είναι καλά και να υπάρχει ειρήνη. Αυτή είναι η προσευχή μου: υγεία, αγάπη, ειλικρίνεια και ειρήνη στον κόσμο.

 Enimerotiko.gr