Στάθης Παναγιωτόπουλος – Οι καταγγελίες – Πώς περιγράφουν τα θύματα τον εφιάλτη που έζησαν
2 years, 4 months ago
6

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο άνοιξε μετά την αποκάλυψη ότι ο γνωστός παρουσιαστής δημοσιοποίησε προσωπικές στιγμές της πρώην συντρόφου του χωρίς την συγκατάθεσή της.

Οι καταγγελίες εις βάρος του, ολοένα και αυξάνονται με πολλές γυναίκες να έχουν ήδη καταθέσει την δική τους ιστορία σε ότι αφορά στο revenge porn, στο οποίο όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες τους, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ήταν επαγγελματίας.

 

Η 30χρονη γυναίκα , η οποία έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του για διακίνηση υλικού από προσωπικές τους στιγμές, καταγγέλλει οτι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, επί τρία χρόνια ανέβαζε φωτογραφίες και βίντειο από προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Μάλιστα αυτό δεν έγινε όταν χώρισαν αλλά 20 ημέρες αφού ξεκίνησε η σχέση τους.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης κοπέλας δεν είναι η μοναδική καθώς από τη στιγμή που έγινε γνωστή ακολούθησαν και άλλε παθούσες , με πρώτη την τραγουδίστρια Chrysa που έκανε λόγο για παρενόχλησή της από τον Παναγιωτόπουλο όταν ήταν ανήλικη.

Στη συνέχεια μία άλλη κοπέλα με άναρτησή της στο facebook τον κατήγγειλε για παρενόχληση όταν ήταν ανήλικη. Η τρίτη καταγγελία έγινε από πρώην εργαζόμενη στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», στην οποία μέχρι τις σοκαριστικές αποκαλύψεις ο Στάθης Παγαγιωτόπουλος ήταν συμπαρουσιαστής.

Κατόπιν όλων αυτών οι επί σχεδόν 14 χρόνια συνεργάτες του σην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την δρ’αση του Στάθη Παναγιωτόπυλου, στρέφονται εναντίον του με αγωγή.

Η γυναίκα που «ξεσκέπασε» τα πάντα

Το σκάνδαλο με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ξεκίνησε με τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του η πρώην σύντροφός του, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησαν οι καταγγελίες δύο ακόμα γυναικών.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, η ίδια ενημερώθηκε από μία φίλη της που την αναγνώρισε σε ένα βίντεο και «έτσι έψαξα και βρήκα όλα τα άλλα. Έγινε μήνυση, δεν την πήρα ποτέ πίσω απλά στην ουσία ο ίδιος με προσέγγισε για να τα βρούμε εξωδικαστικά, λέγοντας μου ότι το μετάνιωσε αλλά δεν απέσυρα ποτέ τη μήνυση. Είναι από το 2019 η μήνυσή μου».

Συνεχίζοντας την περιγραφή ανέφερε πως λόγω της πανδημίας του κοροναϊού καθυστέρησε η υπόθεση και πήρε αναβολή για Φεβρουάριο γιατί «ο ίδιος δήλωσε ασθένεια ενώ τον είχα δει στο νησί να κυκλοφορεί κανονικά».

Προφανώς κατάλαβα ότι είναι ο συγκεκριμένος γιατί ήταν ο μόνος κάτοχος του συγκεκριμένου υλικού και επίσης από κάποια σημεία φαίνεται εμφανέστατα και το σπίτι του και αυτό μου έκανε εντύπωση, πώς δηλαδή το έκανε τόσο απροκάλυπτα. Με κατατόπισαν αρχικά, έκανα τη μήνυση και όλο αυτό κράτησε περίπου ένα μήνα μέχρι να μαζέψω τις αποδείξεις και τα αντίστοιχα λινκ. Αυτός ανέβασε 3 βίντεο αρχικά και αυτά αναπαρήχθησαν μέχρι και στο εξωτερικό» σημείωσε στη συνέχεια.

Όπως είπε, «το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016 ενώ είχαμε σχέση απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Όταν έκανα τη μήνυση διέφυγε του αυτοφώρου, δεν ξέρω δεν ενημερώθηκε; Γιατί ενώ είχα κάνει τη μήνυση ανέβηκε και τέταρτο βίντεο με εμένα… Ακόμα και τώρα υπάρχουν γιατί τα αναπαράγουν άλλοι χρήστες».

«Όταν τον γνώρισα ήμουν 24 χρονών, είναι σοκαριστικό όλο αυτό που συμβαίνει και αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ παραπάνω δημοσιότητα, είναι ψυχοφθόρο», κατέληξε.

«Μου μπήκαν σκέψεις να δώσω τέλος στη ζωή μου»

Για τον συναισθηματικό εκβιασμό που υπέστη από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, όπως η ίδια λέει, από την αρχή της σχέσης του βιντεοσκοπούσε τις συνευρέσεις του μιλά η πρώην σύντροφός του η οποία είδε τον εαυτό της σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό.

Όπως δήλωσε η γυναίκα, η οποία έχει καταγγείλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για διαρροή βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από προσωπικές τους στιγμές, «προσπάθησε να με ξεγελάσει για δεύτερη φορά και να μου λέει ψέματα για να αποσύρω τη μήνυση προσπαθώντας πάλι να εκμεταλλευτεί τα αισθήματά μου».

Μάλιστα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή της, όχι μόνο από ντροπή, αλλά και εξαιτίας της προδοσίας.

Ανησυχητικό φαινόμενο

Το ανησυχητικό φαινόμενο των «βίντεο εκδίκησης» ή «revenge porn προσπαθεί να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. Εξειδίκευση στο αντικείμενο αυτό έχουν τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με αντίστοιχες υπηρεσίες πολλών χωρών.

Μέσα στο 2021 δέχτηκαν 13 καταγγελίες για ανάρτηση βίντεο προσωπικού περιεχομένου από γυναίκες, 8 από τις οποίες ήταν ενήλικες και 5 ανήλικες. Όμως θεωρούν ότι ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος αφού όλα τα θύματα δεν απευθύνονται στις Αστυνομικές Αρχές.

«Στις περιπτώσεις των ενηλίκων, η δικογραφία κινείται εκ του νόμου στο επίπεδο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα» αναφέρει στη Real News  στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομία. «Στις περιπτώσεις ανηλίκων υπάρχει ένα επιπλέον νομικό εργαλείο αυτο της παιδικής πορνογραφίας το οποίο μπορει να επιβαρύνει τον δράστη, όμς οι περισσότερες περιπτώσεις που φτάνου σε εμάς αφορούν ενήλικες», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός.

 

in.gr