Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ζωή και η διαδρομή του «απερίσκεπτου» που ανέβαζε revenge porn
2 years, 4 months ago
6

Ο λάτρης της ροκ, μια διαδρομή που ξεκίνησε πριν από 58 χρόνια, η δημοσιότητα που… φούσκωσε το «εγώ» του και μια «συγγνώμη» που δύσκολα θα γίνει δεκτή

«Εδώ και μισό χρόνο, είμαι απολύτως ερωτευμένος, απολύτως δεσμευμένος και απολύτως ευτυχισμένος. Για όλα φταίει μια γυναίκα φυσικά, που λέει και το τραγούδι. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, θέλω δηλαδή, διότι θα μπορούσα να σου μιλάω για εκείνη όλη την ώρα. Θα σου πω απλώς ότι πρόκειται για τον καλύτερο άνθρωπο που γνώρισα ποτέ».

Τάδε έφη Στάθης Παναγιωτόπουλος πριν από δύο χρόνια όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News τονίζοντας εμφατικά ότι αυτός είναι ο δεσμός που θα διαρκέσει ως το τέλος. Μόνο που η τότε κοπέλα του δεν ήξερε ότι ο αγαπημένος της δεν ήταν αντίστοιχα ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά ένας τύπος που βαθιά μέσα του έκρυβε μια σκοτεινή πτυχή της προσωπικότητάς του. Πίσω από το αθώο του χαμόγελο και τα κρύα τηλεοπτικά του ανέκδοτα, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αποδείχθηκε ένας άνδρας που έβρισκε κρυφή ικανοποίηση με το να ανεβάζει ερωτικά βίντεο της τότε συντρόφου του στο διαδίκτυο.

Όταν στην αρχή μιας σχέσης που δεν έχει κλείσει μήνα «κρεμάς» την γυναίκα που σε έχει ερωτευθεί και ανεβάζεις τις πιο ιδιωτικές και όμορφες στιγμές σας στην κοινή θέα του διαδικτύου, τότε σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα. Κι επειδή σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή, όταν μπήκε και είδε, βρήκε βίντεο και φωτογραφίες άλλων γυναικών τότε σίγουρα η συγγνώμη του Παναγιωτόπουλου στην ίδια, αφήνει έξω όλες τα άλλα θύματα του.

Γυναίκες που πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι ο Στάθης τους-για όσο καιρό ήταν μαζί του-τις «κρέμασε» με βίντεο και φωτογραφίες σε ερωτικούς ιστότοπους, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι είναι εθισμένος με αυτές τις πρακτικές. Γι΄ αυτό και η σημερινή συγνώμη του ήρθε πολύ αργά και δύσκολα θα γίνει δεκτή, ειδικά όταν χαρακτηρίζεις αυτό που έχεις κάνει μια απερισκεψία, έστω κι αν της προσδίδεις τον χαρακτηρισμό τεράστια.

Ράδιο Αρβύλα: Η «απολογία» Κανάκη έσπασε τα τηλεοπτικά κοντέρ

Τα νούμερα που σημείωσε η χθεσινή εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» δεν ήταν έκπληξη. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην συνεργάτη τους, Στάθη Παναγιωτόπουλου, και τις κατηγορίες από μεγάλη μερίδα του κοινού και των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, όλοι περίμεναν τις απαντήσεις του Αντώνη Κανάκη και των συνεργατών του.

Η εκπομπή σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και κορυφώθηκε περίπου στα μέσα της προβολής της με 35% στο δυναμικό κοινό. Η συνολική τηλεθέασή τους άγγιξε το 32% ενώ στο τέταρτο 20.30 με 20.45 άγγιξε ακόμη και το 35%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα διακόπτεται προσωρινά η προβολή της και μετά τις απαραίτητες αλλαγές θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες τον Ιανουάριο του 2022.

«Αισθάνομαι απέχθεια», λέει η δεύτερη καταγγέλουσα

Η τραγουδίστρια Chrysa, η δεύτερη κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μίλησε για τη δική της άσχημη εμπειρία από τον παρουσιαστή όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.  «Έτυχε να βρίσκομαι σε ένα beach bar μαζί με τους φίλους μου και περνούσαμε καλά. Την ώρα που καθόμασταν στο μπαρ έτυχε να πει ένα αστείο, στο οποίο ανταποκρίθηκα γελώντας και βρήκε το πάτημα να μου μιλήσει», είπε αρχικά η Chrysa για να συνεχίσει: «Εν τέλει καταλήξαμε σε διάφορες χυδαιότητες, τις οποίες δεν μπορούσα να αποκρούσω εκείνη τη στιγμή». Η νεαρή κοπέλ σημείωσε πως εκείνη τη στιγμή ένιωσε φόβο και ήθελε να φύγει.

Μετά από χρόνια, η Chrysa και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν ξανά στο στούντιο των «Ράδιο Αρβύλα». Η Χρύσα βρέθηκε εκεί με την μπάντα της και η αμηχανία από την μεριά του παρουσιαστή ήταν εμφανής.

«Δεν ήθελα να πάω στην εκπομπή γι’ αυτό τον λόγο. Παρ’ όλα αυτά, έκανα την υποχώρηση γιατί θα είχε όφελος για την μπάντα μου. Εντόπισα μία αμηχανία στο πρόσωπό του. Αισθάνθηκα την ανάγκη να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου γι’ αυτό που είχε συμβεί σε μένα, για να δει ο κόσμος ότι δεν είναι μόνο αυτό που έκανε. Δεν ήμουν μόνο εγώ ή η κοπέλα που έβγαλε το βίντεο», είπε. «Δεν έχω κάτι να του πω. Αισθάνομαι μόνο απέχθεια για αυτό τον άνθρωπο. Επειδή καμία δεν είναι μόνη, τώρα είναι η στιγμή για όποια έχει την ανάγκη, το θάρρος, να μιλήσει».

Ο λάτρης της hard rock, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση

Ο 11χρονος πιτσιρικάς που πέρασε την είσοδο του καταστήματος «Αφοί Λαμπρόπουλοι» πήγε κατευθείαν στο τμήμα των δίσκων που υπήρχε μέσα και αναζήτησε το άλμπουμ των Deep Purple «Machine Head» που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Όταν το βρήκε ο έφηβος Στάθης Παναγιωτόπουλος πλήρωσε τις εκατόν ογδόντα δραχμές που έκανε και έφυγε κρατώντας το σφιχτά στα χέρια του, μέχρι να φθάσει σπίτι για να το ακούσει.

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου του 1963, μεγάλωσε μέσα στους κόλπους μιας οικογένειας και μεγαλώνοντας ήρθε από πολύ μικρός σε επαφή με την μουσική και την θάλασσα. Οι γονείς του κατάγονται από την Αλόννησο, ένα νησί που αποτελούσε πάντα το καταφύγιο του, ειδικά τα καλοκαίρια και εκεί εκτυλίχθηκε η ιστορία της άτυχης κοπέλας που ερωτεύθηκε τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεγαλώνοντας εργάστηκε σε μεγάλη ιδιωτική εταιρία για μια περίπου δεκαπενταετία. Το πάθος του με την μουσική μεγάλωνε συνέχεια ειδικά αυτό για την hard rock και το heavy metal, κάτι που τον οδήγησε αρχικά στην συγγραφή βιβλίων και λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 στην συνεργασία του με το Ποπ+Ροκ.

Ακολούθησαν κι άλλα μουσικά περιοδικά, εφημερίδες και φυσικά το ραδιόφωνο που τον έκανε κάπως γνωστό μέσα από τις εκπομπές του, γεγονός που σύμφωνα με μια νέα καταγγελία το εκμεταλλεύθηκε όσο μπορούσε. Η καταγγέλλουσα Ευγενία Μπαλωματή ήταν μόλις 15 χρονών το 2010 και «κολλημένη» με την εκπομπή του Παναγιωτόπουλου στον Imagine της Θεσσαλονίκης. Όταν παίρνει τηλέφωνο για να ζητήσει ένα τραγούδι, ο παραγωγός την προσκαλεί μαζί με την παρέα της να πάνε να δούνε πως βγαίνει η εκπομπή.

Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική για τα τεκταινόμενα του Παναγιωτόπουλου: «Κλείσαμε την πόρτα στον όροφο και κατεβήκαμε τα σκαλιά για να φύγει. Του λέω καλό μεσημέρι. Μου λέει “φιλί;”. Τον φιλάω στο μάγουλο φιλικά και του λέω ξανά “καλό μεσημέρι”. Μου λέει “δεν εννοούσα αυτό, φιλί;” Του λέω “δεν ξέρω τι εννοείς, καλό μεσημέρι” και γυρνάω να ανέβω τις σκάλες και να πάω πάνω στο στούντιο που είναι οι φίλοι μου. Μου δίνει μια στον κώλο και μου λέει “δεν πειράζει”». Η Ευγενία δεν το είπε παρά μόνο σε δύο φίλες της τότε. Ο Παναγιωτόπουλος ήταν ήδη μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» και πλέον αυτό που λέμε ένας ρολίστας στην σκιά του Κανάκη και των άλλων, που όμως ήταν πλέον γνωστός.

Η έπαρση και τα βίντεο της ντροπής

Λένε ότι πολλές φορές η αναγνωρισιμότητα και η εφήμερη δόξα αλλάζουν τον άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν τύπο που εμφανισιακά ήταν μάλλον αδιάφορος. Μετά από διάφορες μουσικές εκπομπές όπως το «Μεταλλουργείο» και το «Ραντάρ» αλλά και την καθαρά μαγειρική «Νηστικό Αρκούδι» η συμμετοχή του στην ομάδα των «Ράδιο Αρβύλα» είναι το momentum του Παναγιωτόπουλου.

Κάποιες συμμετοχές με μικρούς ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες «φουσκώνουν» κι άλλο το ego του, λένε άνθρωποι που τον έζησαν τα τελευταία χρόνια. Πλέον τον χαιρετάνε όλοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ πληθαίνουν οι προτάσεις για να παίζει μουσική σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Τότε είναι που κάποιοι λένε ότι ο Στάθης την έχει δει, κάτι που εν μέρει επιβεβαιώνεται πριν από λίγα χρόνια στην παρουσίαση ενός βιβλίου όταν φτάνει καθυστερημένος. Τότε είναι που φέρεται να πηγαίνει μπροστά προσπερνώντας τους άλλους για να καθίσει στις πρώτες σειρές λέγοντας ότι είναι επώνυμος χωρίς κανείς να πιστέψει ότι κάνει πλάκα.

Διαθέτοντας ένα χιούμορ, τον έλεγες και ευχάριστο στην παρέα, αν τον πετύχαινες στην Αλόννησο τα καλοκαίρια, ειδικά όταν άρχισε να εκπαιδεύεται στις καταδύσεις. Δυστυχώς για κάποιες από τις εκάστοτε συντρόφους του εκπαιδεύτηκε και σε κάτι άλλο που τελικά δεν το λες μόνο revenge porn, αλλά κάτι πιο άρρωστο.

Γιατί μόνο άρρωστος μπορεί να είναι κάποιος που ανεβάζει 300 φωτογραφίες με την σύντροφό του γυμνή-πρώην ή νυν δεν έχει καμία σημασία-για να τις βλέπουν κι άλλοι. Το πόσο άρρωστος είναι το ξέρει μόνο ο ίδιος, μόνο που από την συγνώμη που εξέδωσε αντιλαμβάνεται κάποιος ότι μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κακού που προκάλεσε σε αυτές τις γυναίκες.

Γυναίκες που τον ερωτεύθηκαν χωρίς να φαντάζονται ότι ο «καλός« τους είχε και άλλα σχέδια γι’ αυτές, θέλοντας προφανώς να ικανοποιήσει τις άρρωστες σεξουαλικές φαντασιώσεις του. Πιθανόν να πίστευε ότι η ιστορία της γυναίκας που τον κατήγγειλε δεν θα έβλεπε ποτέ το φως της δημοσιότητας κι ότι αυτός θα συνέχιζε την τηλεοπτική του διαδρομή ως ο αστειούλης που λέει κρύα ανέκδοτα. Μόνο που από χθες βιώνει την βίαια αποκαθήλωση που του άξιζε.