Τα tweets του Τραμπ εναντίον της Κέιτ Μίντλετον που έκαναν έξαλλους Κάρολο και Γουίλιαμ
1 year, 4 months ago
6

Έξαλλοι έγιναν ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όταν είδαν τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον το 2012, σύμφωνα με νέα βιογραφία.

ΗΚέιτ, τότε δούκισσα του Κέιμπριτζ, φωτογραφήθηκε εκείνη τη χρονιά να κάνει ηλιοθεραπεία τόπλες σε ιδιωτική παραλία στη Γαλλία, ενώ έκανε τις διακοπές με τον σύζυγό της.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στο γαλλικό «Closer», προκαλώντας εξίσου ενθουσιασμό και κατακραυγή.

Τα tweets του Τραμπ που έκαναν έξαλλους τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ

«Η Κέιτ Μίντλετον είναι υπέροχη – αλλά δεν θα έπρεπε να κάνει γυμνή ηλιοθεραπεία – μόνο ο εκείνη φταίει», είχε γράψει τότε ο Τραμπ στο Twitter. «Ποιος δεν θα έβγαζε φωτογραφία την Κέιτ και δεν θα έβγαζε πολλά χρήματα αν έκανε γυμνή ηλιοθεραπεία; Έλα Κέιτ».

Σύμφωνα με αποσπάσματα της επερχόμενης βιογραφίας «The King: The Life of Charles III» του Κρίστοφερ Άντερσεν που εξασφάλισε το Newsweek, το χτύπημα του Τραμπ στην Κέιτ «είχε ως αποτέλεσμα ο Κάρολος και οι γιοι του να ξεσπάσουν εναντίον του Τραμπ με βαριές εκφράσεις εναντίον του».

 

 

Χρόνια αργότερα, το 2019, ο Κάρολος, τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, φέρεται να «απογοητεύτηκε» όταν ο Τραμπ πάλι μέσα από το Twitter τον αποκάλεσε «πρίγκιπα των φαλαινών»,

Ο Andersen, ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «The Day Diana Died», γράφει ότι ο προηγούμενος ισχυρισμός του Τραμπ ότι «θα μπορούσα να είχα καρφώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα αν το ήθελα» εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τον Καρόλου.

Όταν ο τότε πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές» το 2017, τόσο ο Κάρολος όσο και οι πρίγκιπες Γυίλιαμ και Χάρι «έκαψαν τις τηλεφωνικές γραμμές μεταξύ του Clarence House και του παλατιού του Κένσινγκτον» προσπαθώντας να αποθαρρύνουν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Δεν ήθελαν ο Τραμπ να επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 και μέσα στο 2018, οι Βρετανοί έμοιαζαν σχεδόν γοητευμένοι με τα καταιγιστικά tweets του Τραμπ», γράφει ο Andersen. «Σε κάθε ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένης της γαμήλιας δεξίωσης του πρίγκιπα Χάρι, ο Κάρολος πήρε στην άκρη τους πλούσιους και σημαίνοντες Αμερικανούς φίλους του και τους πίεζε για πληροφορίες».

Ακόμα κι έτσι, ήταν σημαντικό ο Κάρολος να μην πιέσει πολύ τους γνωστούς του – δεδομένου ότι ορισμένοι από τους δωρητές των φιλανθρωπικών του οργανώσεων, «συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τις πιο βαθιές τσέπες, ήταν υποστηρικτές του Τραμπ».

Το βιβλίο του Άντερσεν, που έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί στις 8 Νοεμβρίου, θα κάνει το ντεμπούτο του ακριβώς δύο μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασιλιά Καρόλου, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος ήταν ο μακροβιότερος διάδοχος και ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο.

Το «The King» θα φτάσει επίσης στα ράφια των καταστημάτων πριν από τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι «Spare», τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου. Δημοσίευμα της «Page Six» αποκάλυψε ότι η βασιλική οικογένεια είναι «εξαιρετικά νευρική» για το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να διαρρεύσει πικάντικες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβαιναν στην πιο διάσημη οικογένεια του κόσμου.