Τελικά έλεγε αλήθεια: Δικαίωση Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, νέες αποκαλύψεις Τριανταφυλλόπουλου
1 year, 1 month ago
6

Η Γεωργία Μπίκα, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022, δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους.

Η καταγγελία της προκάλεσε πανικό στα social media, λόγω της εμπλοκής γνωστών προσώπων της συμπρωτεύουσας, αλλά στο στάδιο της ανάκρισης οι ισχυρισμοί της δεν αποδείχθηκαν και αργότερα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον» υπογράμμιζε η εισαγγελική πρόταση και έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2022 η υπόθεση του βιασμού της μπήκε στο αρχείο.

Από τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, απαλλάσσοντας από την κατηγορία του βιασμού τον γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας, η 24χρονη -διά του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά- προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Με μία πρώτη απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή της νεαρής κοπέλας και αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της.

Αποδέχεται, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες, αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της.

Η Γεωργία Μπίκα δεν δέχεται φιλικό διακανονισμό

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης.

Ήδη η Γεωργία Μπίκα απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως, αφού αυτό που θέλει είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση λοιπόν εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί παραδεκτή μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Στον οδηγό αυτό επισημαίνεται πώς το 92% των προσφυγών που κατατίθενται απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Αυτή η λεπτομέρεια καταδεικνύει πως τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα είναι τόσο αξιόπιστα και οι παραλήψεις των ελληνικών αρχών τόσο εξόφθαλμες, που η προσφυγή αυτή έγινε αποδεκτή εντασσόμενη στο ισχνότατο 8% των παραδεκτών προσφυγών.

Οι αναρτήσεις του Μάκη Τριανταφυλλοπουλο για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε παραδεκτή την προσφυγή της και επέβαλε αποζημίωση. Η Γεωργία δεν την δέχεται.Δικαστές και δημοσιογράφοι του αναψυκτικού και της πλάκας θα ντρέπεστε!Τώρα η υπόθεση θα δικαστεί!Κύριε Μητσοτάκη για τις παραλείψεις των υπηρεσιών σας τσιμουδιά;

 

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε παραδεκτή την προσφυγή της και προτείνει στο Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση για τις ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ των υπηρεσιών του που αφορούσαν στον βιασμό της.Η υπόθεση όμως θα δικαστεί.Η Γεωργία δεν δέχεται καμία αποζημίωση!

 

Κύριε Ντογιάκο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαπίστωσε τις παραλείψεις των υπηρεσιών στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα και έκανε παραδεκτή την προσφυγή της. Εσείς υποτίθεται ότι ερευνήσατε την υπόθεση και τα βρήκατε όλα εντάξει! Άλλη μια σφαλιάρα στο κύρος της Δικαιοσύνης…

 

ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ. Δικαιώνεστε τώρα όλοι εσείς που στηρίξατε την Γεωργία απέναντι σε άθλιους δικαστές, αστυνομικούς, ιατροδικαστές και δημοσιογράφους!

 

Οι χρήστες του Twitter μίλησαν στην πλειοψηφία τους ότι δικαιώθηκε η Γεωργία Μπίκα, μετά την είδηση ότι η προσφυγή της έγινε παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι σχολιάζουν την αστοχία της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση του βιασμού της και αποθεώνουν την επιμονή της Γεωργίας Μπίκα για δικαίωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεωργία Μπίκα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο